Luxusní čokoláda z pražské čokoládovny. Díky 100% obsahu kakaových bobů obsahuje maximální množství prospěšných látek a je tak skvělým doplňkem pro biohackery. Každý miluje čokoládu! Ale ne každý ví, že čokoláda má kromě své lahodné chuti také mnoho prospěšných látek působících na náš mozek, psychiku i výkon. Kvalitní čokoládu můžeme použít jako antistresovou první pomoc ale i chytře jako nootropikum. Co ale dělá z čokolády takový poklad? Je to kakao! Tím ovšem myslíme kvalitní kakaový prášek ze semen Kakaovníku pravého. Semena Kakaovníku neboli kakaové boby jsou po sběru rozemlety na prášek, na kakao – základní surovinu pro výrobu čokolády. Účinné látky, které z čokolády získáváme pochází tedy z kakaa a proto platí: čím více kakaa v čokoládě, tím více pozitivních efektů na naše tělo. Čokoláda Aluna z pražské čokoládovny má obsah kakaa 100 %. Není tedy doplněna žádným cukrem a můžeme z ní tak těžit maximální účinky. Zpracovaná je pečlivým, ručním způsobem od kakaového bobu až po čokoládu, a to vše lidmi z firmy vyznávající hodnoty kvality, udržitelnosti, přátelství a hluboké filozofie. Na co je čokoláda dobrá? má antioxidační účinky pozitivní vliv na psychiku podporuje správné fungování kardiovaskulárního systému podporuje kognitivní i fyzický výkon pomáhá s péčí o pokožku má antibakteriální účinky Co čokoláda obsahuje? Účinné látky závisí na původu kakaových bobů a jejich zpracování. Obecně ale v kvalitním a kvalitně zpracovaném kakau najdeme: Polyfenoly – mezi nimi flavonoidy a flavonoly, katechiny a epikatechiny. Polyfenoly chrání kakaový bob před škůdci a UV zářením. Theobromin – antioxidant s pozitivním vlivem na kardiovaskulární systém Minerální látky – magnezium, draslík, měď Odkud pochází čokoláda Aluna? Kakaové boby na výrobu čokolády Aluna jsou pěstovány s láskou v Kolumbii na rodinné farmě Justiniana Suaréze, kterého lidé z pražské čokoládovny osobně znají. Ví, že Justinian hnojí pouze přírodními probiotiky, chová se šetrně ke svým plantážím i pracovníkům a nezaměstnává děti. Vše je pěstováno a zpracováváno v BIO kvalitě, což se odráží na vysoké kvalitě kakaových bobů. Tím, že pražská čokoládovna platí přímo jemu, je cena přesně taková, jakou Justinian potřebuje pro perfektní fungování své plantáže. Kakaové boby jsou z Kolumbie přivezeny do Česka a v čokoládovně v Praze následně zpracovány ve výsledný produkt – lahodnou luxusní čokoládu Aluna. Složení čokolády Aluna z pražské čokoládovny kakaové boby aroma: extrakt z pravé vanilky obsah kakaových součástí 100 % Nežádoucí účinky čokolády – Na co si dát pozor? To je asi vtip ne? Čokoláda přeci nemůže mít žádné nežádoucí účinky. Ano, v podstatě máte pravdu. Spíš pro pořádek pojďme ale upozornit na jednu zajímavost – takzvaný Čokoholismus! Lidí závislých na čokoládě známe asi spoustu, věděli jste ale, že taková závislost má jméno? Čokoholismus opravdu existuje! Čokoláda stimuluje vyplavování endorfinů a ty se následně váží na opioidní receptory. Tento mechanismus ve spojitosti s cukrem obsaženým v čokoládě může způsobit závislost. Pokud ale budete konzumovat jen kvalitní čokoládu s vysokým procentem kakaa a nesníte několik tabulek čokolády denně, vypěstujete si pouze tu zdravou biohackerskou závislost prospěšnou pro vaše tělo i mozek. Náš tip: Skvělé složení a účinky čokolády Aluna z pražské čokoládovny můžete ještě vědoměji vnímat při uspořádání čokoládového ceremoniálu. Upozornění: “Naší specializací není lékařství. Vycházíme z vědy a množství studií. Při testování produktů v naší biohackingové praxi také používáme sebe-experimenty a různé způsoby měření. Neberte informace v tomto článku jako rady od svého lékaře a vždy k sobě a ke svému zdravotnímu stavu přistupujte zodpovědně.”