Zhruba 50% hmotnosti kakaové hmoty tvoří kakaové máslo, které je pro naše tělo zdrojem zdravých tuků. Mnohé živiny, aby se mohly v těle dobře vstřebat, se potřebují navázat na tyto tuky. Zajímavostí je, že neobsahuje cholesterol a nepřepaluje se, je proto vhodné k pečení nebo smažení. Kakaové máslo je jednou z hlavních přísad kvalitních čokolád.
Každá polévková lžíce kakaového másla obsahuje 27,1 mg fytosterolů, což jsou rostlinné sloučeniny, u kterých bylo prokázáno, že snižují hladinu škodlivého LDL cholesterolu. Obsah tuku a kalorií v kakaovém másle je mnohem nižší než u běžných kuchyňských tuků. Díky jemně sladké vůně kakaového másla a hladké krémové struktuře je z něj oblíbená ingredience po celém světě. Používá se při výrobě čokolád, polev, sušenek, mléčných dezertů, koláčů, krémů, zmrzliny nebo koktejlů.


.png)
Složení:
Postup:
Smíchejte arašídové máslo, kakao, kakaové máslo, vajíčko, smetanu a prášek do pečiva. Přelijte do hrníčku a dejte na minutu do mikrovlnky.
.png)
Složení:
Postup:
Kakaové máslo rozpusťte v hrnci a následně vypněte oheň. Za stálého míchání přidejte ostatní ingredience. Přelijte směs do formy na čokoládu, led nebo na pečící papír a nechejte ztuhnout v lednici.
.png)
Složení:
Postup:
Troubu předehřejte na 150°C, formu na chleba vymažte a vyložte pečícím papírem. Kokosovou mouku, sodu a sůl smíchejte v misce. Do větší mísy přidejte vajíčka, kakaové máslo, kokosový krém, med, vanilku a vyšlehejte ručním mixérem do hladka. Přidejte směs s kokosovou moukou a pořádně promíchejte. Těsto přelijte do připravené formy a pečte. Po 30 minutách vyzkoušejte, pomocí špejle, jestli je chlebík hotový. Pokud bude špejle čistá, vytáhněte chléb z trouby a nechejte vychladnout.

Kakaové máslo je zdrojem velké množství antioxidantů a je mimořádně bohaté na vitamín E.

Máslo je zdrojem nenasyceným mastných kyselin, které pozitivně ovlivňuje zdraví kardiovaskulárního systému.

Kakaové máslo je kvalitní tuk, který neobsahuje cholesterol a navíc je tepelně stabilní. Lze ho používat k pečení i smažení.


Naše kakaové máslo má BIO certifikát - Produkce ekologického zemědělství mimo EU.

Složení: 100% BIO kakaové máslo (Theobroma cacao)
Původ: Jižní Amerika
Distributor: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladování: V suchu, v uzavřeném obalu.
Hmotnost: 250 g