Černý rybíz můžeme bez pochyby zařadit mezi nejvýživnější ovoce. A to nejen pro jeho vysoký obsah vitamínů C, ale také pro minerální látky, ze kterých vyniká zejména obsahem vápníku a železa. Je tak skvělým ovoce, pro osoby trpící anémií. Ale nebavíme se pouze o dužině. Je potřeba také zmínit samotná zrníčka, která rybíz obsahuje. Ty jsou totiž přírodním zdrojem gama-linolenové kyseliny (GLA) a flavonoidů, které podporují naše kardiovaskulární zdraví.
Lyofilizace je šetrný proces sušení ovoce mrazem, kdy za procesu sublimace, dochází k odstranění v podstatě veškeré vody, ale zároveň je uchována jak specifická chuť, barva tak především důležité vitamíny a minerály. Mimo to si lyofilizované ovoce udržuje dlouhou trvanlivost. Rybíz je v certifikované BIO kvalitě, to znamená, že při pěstování nebyly použity žádné pesticidy ani jiné škodlivé látky. Lyofilizovaný rybíz má křupavou konzistenci a hodí se jak do snídaňových kaší, tak jako samostatná dopolední svačina.
Více informací se dočtete na BrainPedia.cz



Černý rybíz je nabitý antokyany. Antioxidanty, které se významně podílí na ochraně našich buněk před působením oxidačního stresu.

Rybíz podporuje vylučování vody z těla a také zdraví kloubů a svalů.
.png)
Díky lyofilizaci si rybíz uchovává veškeré vitamíny, minerály i vlákninu.

Náš lyofilizovaný černý rybíz má BIO certifikát - Produkce ekologického zemědělství EU.

Složení: 100% BIO lyofilizovaný černý rybíz
Původ: Polsko
Distributor: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladování: V suchu, v uzavřeném obalu.
Hmotnost: 45 g
| Výživové údaje | na 100g |
|---|---|
| Výživové údaje | na 100g |
| Energetická hodnota | 1193 kJ / 286 kcal |
| Tuky | 2,1 g |
| - z toho nasycené mastné kyseliny | <0,1 g |
| Sacharidy | 39 g |
| - z toho cukry | 34 g |
| Vláknina | 41 g |
| Bílkoviny | 7,3 g |
| Sůl | 0,03 g |