Skladujte v suchu a tmě.
Med vzniká z nektaru (sladká šťáva) květin, nebo z takzvané medovice (stromy). Po uložení nektaru do plástů dojde vlivem tepla k odpaření přebytečné vody a vzniká med. Med slouží primárně jako potrava pro včely, které díky němu přežijí zimu. Proto se produkcí medu se včely zabývají po celé léto. Vytvářejí tolik medu, aby zajistili, že jejich kolonie budou mít dostatek potravy přes chladné zimní měsíce. Med dává včelám energii, aby rozvibrovaly jejich těla a vytvořily teplo, které udrželo královnu a úl v teple.
BrainMax Pure med s mateří kašičkou je unikátní produkt, který kombinuje blahodárné účinky medu a mateří kašičky. Mateří kašička je koncentrát bílkovin, který vypadá jako bílá želatina (může mít žlutý nádech). Pro život včel je nepostradatelná, protože kromě bílkovin, vitamínů a minerálů, obsahuje také tuky, cukry, nukleotidy atd. Základem mateří kašičky je včelí pyl. Mateří kašička pozitivně působí na celý organismus, podporuje imunitní systém, zmírňuje vyčerpání nebo narušení nervové soustavy.


10 zajímavostí, které jste o medu možná netušili
Mateří kašička je jedinečná, hustá, mléčná hmota, kterou dělnice vyrábějí a krmí včelí královnu. Je jediným zdrojem výživy včelí královny a napomáhá její každodenní vitalitě. Včely dělnice smíchají med a včelí pyl s enzymy v hrdle, kde vzniká mateří kašička.
Úplné chemické složení mateří kašičky není známo, ale předpokládá se, že její pozitivní účinky na zdraví pramení z jejích jedinečných bílkovin a mastných kyselin. Je přirozeně bohatým zdrojem aminokyselin, vitamínů A, C, D, E a vitamínů B. Čerstvá mateří kašička obsahuje probiotika prospěšná pro zdraví střev (je třeba ji uchovávat v lednici, aby se zachovaly její bioaktivní sloučeniny).

.png)
Složení:
Postup:
Mátový a heřmánkový čaj nechte, společně se skořicí, 10 minut vyluhovat. Po uplynutí času vyjměte čajové sáčky a vzniklý roztok přelijte do menšího hrnce. Přidejte med a prohřívejte na mírném ohni, přiveďte k varu. Pokračujte ve vaření dokud směs nedosáhne 300 stupňů. Pro přesnost použijte cukrářský teploměr. Pokud teploměr nemáte, použijte tzv. metodu studené vody. Do misky se studenou vodou přidejte pár kostek ledu. Malou lžičku se směsí pomalu ponořte do studené vody. Pokud směs tvoří křehké nitě a lehce se zlomí, dosáhli jste správné teploty. Směs nechejte 5-10 minut vychladnout. Pomocí lžíce vytvářejte kolečka, která pokládejte na připravený pečící papír. Aby se bonbony nepřilepily, posypejte je škrobem či tapiokovou moukou.
.png)
Složení:
Postup:
Do hrnce s lehce osolenou vodou vsypte vločky a vlijte rostlinné mléko. Za občasného míchání přiveďte k varu. Přidejte med, kardamom, dvě polévkové lžíce medu a vařte, dokud vločky nezměknou. Připravte si švestky. Do většího hrnce přidejte tři polévkové lžíce vody a tři polévkové lžíce medu. Prohřívejte na mírném ohni dokud švestky nezměknou a směs nedosáhne sirupové konzistence. Ihned podávejte.
.png)
Složení:
Postup:
Troubu předehřejte na 170°C. Vajíčka vyšlehejte do pěny a pomalu přidejte med a vanilku. Přidejte mandlovou mouku, sodu, lžičku citronové šťávy a pořádně promíchejte. Vzniklé těsto vlijte do připravené formy na muffiny a pečte 12-15 minut do zlatova.
Krystalizace je přirozená vlastnost kvalitního medu. Po krystalizování se z medu neztrácejí žádné látky. Do původního tekutého stavu lze med uvést pozvolným zahříváním ve vodní lázni s teplotou do 40C.
Květový pastový med, mateří kašička 2% hm. (Obvyklá dávka u konkurence je 1% mateří kašičky v medu. Dle našeho názoru je toto málo, proto prozatím jedině náš med s mateří kašičkou obsahuje 2% mateří kašičky.)
Skladujte v suchu a tmě.
250 g