Tento extra panenský prémiový olivový olej pochází z rodinné farmy na jihu Španělska, kde ho pěstují v biodynamickém zemědělství v souladu s místní přirodou pro zachování biologické rozmanitosti fauny a flóry (certifikováno Universidad de Jaén y el Consejo Superior de Investigaciones Científicas). Farma je hrdým držitelem certifikátu Olivares Vivos, který v celé Evropě získalo pouze 15 producentů a je zárukou zvýšení biodiverzity lokální přirody.
BrainMax Pure olivový olej je vyráběn z ručně sbíraných nejkvalitnějších zralých oliv odrůdy Picual za studena lisovaných (27° C). Oproti verzi Premium je tento olivový olej vhodný pro každodenní užití pro teplou i studenou kuchyni, protože má vysoký kouřový bod až 210° C .
Nejenom podle získaných ocenění, ale i díky intenzivní chuti, vůni a barvě okamžitě poznáte, že se jedná o jeden z nejkvalitnějších olivových olejů. BrainMax Pure olivový olej obsahuje vyšší koncentraci polyfenolů, kyseliny olejové, vitamínu E a samozřejmostí je, že neobsahuje žádné rezidua škodlivých látek.
Více informací o olivovém oleji se dozvíte na BrainPedia.cz


Tento extra panenská olivový olej je vhodný pro každodenní použití pro teplou i studenou kuchyni, neboť má vysoký kouřový bod až 210° C.

.png)
Složení:
Postup:
Těstoviny uvařte a polijte trochou olivového oleje, aby se nelepily. Nakrájejte zeleninu a sýr a smíchejte s olivovým olejem, chilli, octem a česnekem. Zeleninu a těstoviny pořádně promíchejte a zalijte dresinkem.
.png)
Složení:
Postup:
Troubu předehřejte na 190°C. Batáty nakrájejte na kostky a smíchejte s medem, olivovým olejem, solí, pepřem a skořicí. Přidejte batáty a vložte na plech s pečícím papírem a pečte 45 minut
.png)
Složení:
Postup:
Všechny ingredience smíchejte dohromady a pořádně protřepejte. Vmíchejte do salátu.
.jpg)
500 g červené řepy
1 hlavička česneku
Olivový olej
1 větší cibule
Tymián
1/2 sýr feta
3 lžíce citronové šťávy
Rukola
Balsamico ocet
Sůl
Návod na přípravu:
Řepu oloupejte a nakrájejte do pekáčku. Přidejte cibuli na měsíčky, rozpůlenou hlavičku česneku a vše osolte. Směs zakápněte olivovým olejem a balsamico octem, kterým opravdu nešetřete a promíchejte. Řepa tak po upečení krásně zkaramelizuje a dostane jemně nasládlou chuť. Jako poslední přidejte sušený, či čerstvý tymián a zakryjte celý pekáč alobalem.
Pečte na 180° 45 minut pod alobalem a dalších 10 minut bez alobalu.
Po upečení nechte řepu vychladnout a mezitím si připravte salát.
Rukolu propláchněte, dochuťte šťávou z půlky citronu a rozdrobte feta sýr. Jakmile řepa vychladne, tak ji spolu s cibulí a česnekem přidejte do salátu. Na závěr vše pokapejte olivovým olejem, který všechny chutě krásně propojí.
Nezapomeňte česnek vydlabat ze slupek a vše společně promíchat. Lepší pečený salát jste nejedli! Dobrou chuť!