BrainMax Pure Olivový olej DAILY, BIO, 1,5 l

Značka: BrainMax
499 Kč

Popis

BrainMax Pure Olivový olej DAILY, BIO, 1500 ml

Tento extra panenský prémiový olivový olej pochází z rodinné farmy na jihu Španělska, kde ho pěstují v biodynamickém zemědělství v souladu s místní přirodou pro zachování biologické rozmanitosti fauny a flóry (certifikováno Universidad de Jaén y el Consejo Superior de Investigaciones Científicas). Farma je hrdým držitelem certifikátu Olivares Vivos, který v celé Evropě získalo pouze 15 producentů a je zárukou zvýšení biodiverzity lokální přirody.

BrainMax Pure olivový olej je vyráběn z ručně sbíraných nejkvalitnějších zralých oliv odrůdy Picual za studena lisovaných (27° C). Oproti verzi Premium je tento olivový olej vhodný pro každodenní užití pro  teplou i studenou kuchyni, protože má vysoký kouřový bod až 210° C .

Intenzivní chuť, jedinečné aroma a barva

Nejenom podle získaných ocenění, ale i díky intenzivní chuti, vůni a barvě okamžitě poznáte, že se jedná o jeden z nejkvalitnějších olivových olejů. BrainMax Pure  olivový olej obsahuje vyšší koncentraci polyfenolů, kyseliny olejové, vitamínu E a samozřejmostí je, že neobsahuje žádné rezidua škodlivých látek.

Více informací o olivovém oleji se dozvíte na BrainPedia.cz

BrainMax Pure Olivový olej PREMIUM, BIO - BrainMarket.cz
olivovy olej cz

 

Přednosti BrainMax Pure Olivový olej

  • Ekologické a biodynamické zemědělství.
  • Rodinná farma z jižního Španělska a držitel certifikátu Olivares Vivos.
  • Vysoký kouřový bod až 210° C.
  • Vhodný pro každodenní užití pro teplou i studenou kuchyni.
  • Velmi intenzivnípikantní chuť.
  • Vůně zelených oliv, listů, rajčat a mandlí.
  • Vyšší obsah polyfenolů než běžné panenskéo olivové oleje.
  • Více než 75% obsahu kyseliny olejové omega 9.
  • Vysoký obsah biofenolů, kartenoidů a chlorofylu.
  • Vyšší obsah vitamínu E.

Vhodný do teplé i studené kuchyně

Tento extra panenská olivový olej je vhodný pro každodenní použití pro teplou i studenou kuchyni, neboť má vysoký kouřový bod až 210° C.

  • grilování
  • marinády
  • omáčky
  • dipy
  • restování
  • smažení
  • pečení
  • do salátu
  • do polévek
  • do pomazánek a dalších... 

Balení: 1500 ml

Země původu: Španělsko

BrainMax Pure Olivový olej PREMIUM, BIO - BrainMarket.cz

Populární recepty s olivovým olejem

brainmax-recepty-image (30)

 

Těstovinový salát s olivami


Složení:

  • 250g cherry rajčat
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička chilli
  • Hrst čerstvé bazalky
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1 salátová okurka
  • 2 papriky
  • 90 g oliv bez pecek
  • 6 lžic olivového oleje
  • 225 g sýru feta

Postup:

Těstoviny uvařte a polijte trochou olivového oleje, aby se nelepily. Nakrájejte zeleninu a sýr a smíchejte s olivovým olejem, chilli, octem a česnekem. Zeleninu a těstoviny pořádně promíchejte a zalijte dresinkem.

 
brainmax-recepty-image (32)

 

Pečené medové batáty


Složení:

  • 6 středně velkých batátů
  • 115 ml medu
  • 6 lžic olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky pepře

Postup:

Troubu předehřejte na 190°C. Batáty nakrájejte na kostky a smíchejte s medem, olivovým olejem, solí, pepřem a skořicí. Přidejte batáty a vložte na plech s pečícím papírem a pečte 45 minut 

brainmax-recepty-image (31)


Jednoduchý recept na Vinaigrette

Složení:

  • 215 ml olivového oleje
  • 55 ml kvalitního octa nebo citrónové šťávy
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/3 lžičky pepře

Postup:

Všechny ingredience smíchejte dohromady a pořádně protřepejte. Vmíchejte do salátu.

Brainmarket recept Salát s pečenou řepou 
IMG_7466_(1)

500 g červené řepy
1 hlavička česneku
Olivový olej
1 větší cibule
Tymián
1/2 sýr feta
3 lžíce citronové šťávy
Rukola
Balsamico ocet
Sůl

Návod na přípravu:

Řepu oloupejte a nakrájejte do pekáčku. Přidejte cibuli na měsíčky, rozpůlenou hlavičku česneku a vše osolte. Směs zakápněte olivovým olejem a balsamico octem, kterým opravdu nešetřete a promíchejte. Řepa tak po upečení krásně zkaramelizuje a dostane jemně nasládlou chuť. Jako poslední přidejte sušený, či čerstvý tymián a zakryjte celý pekáč alobalem.

Pečte na 180° 45 minut pod alobalem a dalších 10 minut bez alobalu.
Po upečení nechte řepu vychladnout a mezitím si připravte salát.

Rukolu propláchněte, dochuťte šťávou z půlky citronu a rozdrobte feta sýr. Jakmile řepa vychladne, tak ji spolu s cibulí a česnekem přidejte do salátu. Na závěr vše pokapejte olivovým olejem, který všechny chutě krásně propojí.

Nezapomeňte česnek vydlabat ze slupek a vše společně promíchat. Lepší pečený salát jste nejedli! Dobrou chuť!



Podobné produkty