Cejlonská skořice je jediná pravá skořice, která existuje. Oproti ostatním druhům skořice má jen stopové množství kumarinu. Co je přírodní toxin, kterým se rostliny brání proti napadení a v organismu zatěžuje játra. Proto je cejlonská skořice ten jediný správný druh. Mezi hlavní producenty cejlonské skořice patří Madagaskar a Srí Lanka.
Skořici je připisovaných mnoho léčivých účinků. Má pozitivní vliv na oběhovou soustavu, proto se řadí mezi zahřívací koření. Má antioxidační vlastnosti, podporuje normální hladinu krevního cukru a cholesterolu v krvi, dále pomáhá při trávicích procesech, přispívá k uklidnění podrážděného žaludku a chuti k jídlu. Také pomáhá funkcím reprodukční a močové soustavy a má vliv na normální stav pokožky. Doporučujeme skladovat ve vzduchotěsné nádobě, aby tak byla zachována aroma a chuť skořice. Skořici můžete přidat jako do snídaňových kaší, tak do smoothie nebo sladkých pečených i nepečených dezertů. Více informací o skořici se dozvíte na BrainPedia.cz
Do sklenice s filtrovanou vodou vymačkejte celou limetku. Přidejte půl lžičky mleté kurkumy, zázvoru, lžičku glutaminu, aceroly, špetku himálajské soli, trochu pepře a cejlonské skořice. Pak už koktejl jen vypijte.
 brainmarket CZ_1.jpg)


Složení:
Postup:
Batáty a mrkev uvařte v páře. Uvařenou zeleninu rozmixujte s 350 ml vody do hladka. Přidejte cibuli, kokosový olej, koření a znovu rozmixujte. Hotový krém znovu prohřejte v hrnci nebo servírujte studený.

Složení:
Postup:
Troubu předehřejte na 200°C. Ve velké míse smíchejte mrkev, olej, cukr, sůl a skořici. Přesypejte na velký plech s pečícím papírem a pečte 20-25 minut. Nechejte pár minut vychladnout a přidejte rozinky.

Složení:
Postup:
Ve větší misce vyšlehejte vajíčka, smetanu, vanilku, med, skořici a muškátový oříšek. Toastový chleba obalte ve směsi a smažte na mírném ohni. Servírujte např. s čerstvým ovocem a javorovým sirupem.

Skořice má nízký glykemický index, to znamená, že je ideální potravinou pro diabetiky.

Bohatý zdroj minerálů a to především vápníku, železa, hořčíku, fosforu, manganu, draslíku, mědi, zinku, sodíku, selenu.

Pravá skořice obsahuje antioxidant epikatechin, který se také nachází v borůvkách, tmavé čokoládě a červeném víně.


Naše skořice má BIO certifikát - Produkce ekologického zemědělství mimo EU.

Složení: 100% organická skořice(Cinamomum zeylanicum)
Původ: Madagaskar
Distributor: Votamax s.r.o, Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladovanie: V suchu, v uzavřeném obale.
Hmotnosť: 100 g