Aktuálně.cz: Šťáva je šéfem správní rady Diag Human

19. 6. 2012 8:20
přidejte názor
Autor: Redakce
Podnikatel Josef Šťáva je předsedou správní rady firmy Diag Human. Uvedl to dnes server Aktuálně.cz s odvoláním na deník Insider, který má k dispozici dokumenty z obchodního rejstříku v Lichtenštejnsku, kde společnost oficiálně sídlí.


„Pan Josef Šťáva se stal prezidentem správní rady s podpisovým právem,“ cituje Aktuálně.cz z dokumentu z 21. prosince 2011.

Diag Human vede s Českou republikou řadu let spor kvůli údajně zmařenému obchodu s krevní plazmou. Po státu se domáhá mnohamiliardové náhrady.

Firma loni oznámila, že majitel společnosti Šťáva její akcie prodal. Novým majitelem se podle tehdejšího prohlášení stalo mezinárodní konsorcium investorů. „Josef Šťáva s okamžitou platností přestává mít cokoliv společného se společností, s vymáháním pohledávky, a žádným způsobem nadále nereprezentuje společnost Diag Human,“ uvedla nejprve firma. Později prohlášení upravila a část o vymáhání pohledávky vypustila.

O listinách, podle nichž je Šťáva šéfem správní rady, vědí podle Aktuálně.cz i zástupci ministerstva zdravotnictví, které se s firmou soudí. „Lze z toho usuzovat, že Šťávův vliv na firmu je dál velký,“ cituje Aktuálně.cz ředitele právního odboru ministerstva zdravotnictví Davida Kotrise. Advokát Diagu Jan Kalvoda podle serveru na dotaz Insideru uvedl, že jeho klient se veřejně až do skončení věci vyjadřovat nebude.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?