Americký Senát schválil návrh k posílení péče o veterány

12. 6. 2014 8:10
přidejte názor
Autor: Redakce
Americký Senát schválil návrh, který má zmírnit problémy s dostupností zdravotní péče pro vojenské veterány. Cílem návrhu je poskytnout veteránům větší přístup k soukromé zdravotní péči a umožnit ministerstvu pro záležitosti veteránů otevřít více klinik a najmout více lékařského personálu.


Informovala o tom agentura Reuters.

Podobné opatření již v úterý odsouhlasila Sněmovna reprezentantů. Obě komory Kongresu se nyní musí dohodnout na konečné verzi. Jakmile ji schválí, poputuje zákon k podpisu na stůl prezidenta Baracka Obamy.

Systém poskytování zdravotní péče veteránům má za sebou v posledních týdnech několik skandálů, po nichž koncem května odstoupil ministr pro záležitosti veteránů Eric Shinseki. Péče o vojenské vysloužilce by se mohla stát důležitým tématem letošních parlamentních voleb.

Nedávný audit ministerstva pro záležitosti veteránů ukázal, že desetitisíce amerických vysloužilců čekají dlouhé měsíce na to, než je lékař přijme k první návštěvě. Ministerstvo dříve tvrdilo, že systém zdravotní péče pro veterány umožní kterémukoli z nich najít lékaře do dvou týdnů, podle auditu však v případě 57.436 z nich trvalo 90 dnů a více, než absolvovali první návštěvu v ordinaci.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?