Během chřipkové epidemie na Slovensku zemřeli dva lidé

26. 2. 2018 7:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Na následky akutních respiračních onemocnění zemřely na Slovensku za poslední dva týdny dvě osoby. Případů akutních infekcí dýchacích cest včetně chřipky oproti loňsku přibylo, vyplývá z informací, které zveřejnil úřad hlavního slovenského hygienika.


Na západním Slovensku tento týden zemřel na závažné respirační onemocnění 73letý muž, u něhož lékaři potvrdili chřipku typu B. Minulý týden onemocnění podlehl 35letý muž.

Ve srovnání se stejným obdobím minulého roku je na Slovensku v současnosti výrazně vyšší výskyt akutních respiračních onemocnění, a to v přepočtu téměř 4600 případů na 100.000 obyvatel. Oproti minulému týdnu ale nemocnost klesla o 6,9 procenta.

Kvůli chřipkové epidemii bylo na pětimilionovém Slovensku zavřeno 355 jeslí, mateřských, základních a středních škol. Zároveň ve více než dvou desítkách zdravotnických zařízeních a osmi domovech pro seniory platil zákaz návštěv.

Chřipková epidemie poznamenala například městkou hromadnou dopravu ve slovenské metropoli. Dopravní podnik Bratislava po onemocnění více než 170 řidičů omezil počet spojů na vybraných autobusových linkách.

V Česku vyhlásila hlavní hygienička chřipkovou epidemii na začátku února. Podle aktuálních údajů lékaři hlásí 1954 akutních infekcí dýchacích cest na 100.000 obyvatel.

1)
poznámka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?