Cílem je zlepšit ekonomickou situaci, říká Luděk Nečesaný

23. 8. 2011 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Noví členové představenstva Karlovarské krajské nemocnice budou nyní pobírat plat.


K poslednímu srpnovému dni skončí ve funkci generálního ředitele Karlovarské krajské nemocnice Zdeněk Horák. Od 1. září povede nemocnici šestičlenný tým z Liberce v čele s Luďkem Nečesaným, který byl ředitelem krajské nemocnice právě v Liberci. Podle jeho slov je hlavním cílem stabilizovat ekonomický stav nemocnice a rozjet pavilon akutní medicíny.

„Cílů máme více, ale tyto jsou samozřejmě nejdůležitější. Už jsme se setkali s vedoucími pracovníky v nemocnici a myslím si, že jsme nalezli společnou řeč v mnoha věcech. Krajská nemocnice není mezi lidmi vnímána jako dobrý zaměstnavatel, což bychom také chtěli v budoucnu změnit. Výborné by bylo, kdyby to zaměstnanci poznali i na svých výplatních páskách,“ řekl budoucí šéf šestičlenného týmu a předseda představenstva Luděk Nečesaný.

Ten také přiblížil, jak dlouho bude se svými kolegy ve vedení nemocnice působit. „Může to být rok, ale mohou to být i tři roky či více. Vše záleží na tom, jak se situace v nemocnici bude vyvíjet. Se současnými primáři počítáme a o svá místa se bát nemusí, ovšem nějaké personální změny v nadcházejících týdnech přijdou. Chceme, aby zde byly takové podmínky, aby se k nám lidé chodili léčit rádi,“ dodal Luděk Nečesaný.

Jedním z hlavních cílů, které dostal od vedení Karlovarského kraje, je i zprovoznění pavilonu akutní medicíny. „Vím, že byla pozastavena některá výběrová řízení na dodání přístrojů do pavilonu. Vše budeme ve velmi brzké době určitě řešit,“ uzavřel.

Novinkou je i to, že představenstvo nemocnice bude placeno, a to Karlovarským krajem. Představenstvo bude pracovat ve složení Miloslava Tanečková, členka představenstva zodpovědná za ekonomiku, Milan Trpišovský, člen představenstva zodpovědný za výběrová řízení a evropské dotace, a Jan Rais, člen představenstva zodpovědný za technickou oblast.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?