Desná vyhlásila stipendijní program, chce získat druhého zubaře

4. 9. 2012 6:27
přidejte názor
Autor: Redakce
Desná na Jablonecku se rozhodla netradičním způsobem vyřešit nedostatek zubařů ve městě - vyhlásila stipendijní program pro studenty medicíny. Nabízí jim 20.000 korun ročně, když se zaváží, že ve městě budou pracovat či podnikat jako zubaři minimálně po dobu odpovídající standardní délce studia. ČTK to dnes řekl starosta Marek Pieter (Starostové pro Liberecký kraj).


Program je určen studentům z Libereckého kraje. „Je to naše další snaha získat druhého zubaře, protože město dlouhodobě řeší veškerou dostupnou zdravotní péči. Ta stomatologická je specifická v tom, že vychází stále méně stomatologů z vysokých škol a většinou odcházejí na zkušenou do zahraničí,“ řekl starosta.

Město už podle Pietera pro stomatologa vybudovalo a vybavilo ordinaci a má smlouvu s jedním lékařem. „Na třiapůltisícové město je to ale stále málo,“ poznamenal starosta. Radnice podle něj jednala už i pojišťovnou a má příslib, že pokud dalšího stomatologa najde, smlouvu se zdravotní pojišťovnou dostane.

O stipendium může požádat student, který je v prvním nebo vyšším ročníku a jehož studijní průměr nepřekročil 1,8. Žádost o stipendium mohou zájemci podávat městskému úřadu do 5. října. Pokud by student podmínky porušil, bude muset peníze městu vrátit. V případě přerušení studia se stipendium pozastaví, nejvýše ale na jeden rok. O udělení stipendií by měla radnice rozhodnout do konce října.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?