Engel se stal odborářským šéfem na plný úvazek

4. 3. 2011 8:35
přidejte názor
Autor: Redakce
Ústřední postava akce Děkujeme, odcházíme mění zaměstnaní. A i přesto, že Martin Engel bojoval za vyšší platy pro lékaře, sám tuto oblast opouští. Stane se odborovým předákem na plný úvazek.


Předseda Lékařského odborového klubu (LOK) je jedním z mála lékařů, kteří se nemohou vrátit na svou původní pozici. Místo práce v zahraničí ale Martin Engel oblékne sako a bude zastupovat lékaře za peníze. Do nové funkce ho včera pasovalo předsednictvo organizace. Výše platů bude podobná té nemocniční.

Dohlédnu na dodržování slibů

Zcela opustit lékařské prostředí Engel ale nechce. Rád by se dále v této oblasti pohyboval alespoň na částečný úvazek. Kde by měl jako lékař pracovat, zatím komentovat nechce. Nejvíce ho v prvních dnech bude zaměstnávat dodržování dohod ministerstvem zdravotnictví.

„Bude dělat to, na co jsme si dosud museli všichni brát dovolenou. Jednat s právníky, když se připravují zákony, vyhlášky, účastnit se jednání na jejich přípravách, dále jezdit po republice na jednání s hejtmany a podobně,“ uvedla pro Lidové noviny místopředsedkyně LOK Jana Vedralová.

První jednání čeká placeného předsedu už příští týden v úterý, a to s vládní poradní skupinou NERV.

Mé místo není obsazeno

Engel se na své původní místo do vinohradské nemocnice vrátit nemůže, vedení zařízení tvrdí, že je obsazeno. Podle informací Engela ale na tuto pozici nikdo nenastoupil. Nabídek měl šéf odborů více než dost.

Jedna z nich byla i práce lékaře na Maltě pro něj i celou jeho rodinu. Engel se ale rozhodl pracovat profesionálně pro odbory.

Chce prý dotáhnout svoji práci až do úspěšného cíle: tím je naplnění slibu z memoranda o zvýšení platu lékařů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?