IKEM má novou organizační strukturu

15. 11. 2011 15:42
přidejte názor
Autor: Redakce
Ministr zdravotnictví Leoš Heger schválil novou organizační strukturu Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM). V souladu s navrženou koncepcí nedávno jmenovaného ředitele Hermana došlo zároveň k vytvoření nového Centra experimentální medicíny, které je v nové struktuře IKEM postaveno na úroveň klinickým centrům.


„Nově navržená organizační struktura zvýrazní postavení experimentálních pracovišť, neboť výzkum a laboratorní základna je přidanou hodnotou IKEM Praha,“ vysvětlil svůj záměr ředitel IKEM Aleš Herman.

„Stávající uspořádání je tedy následující – Kardiocentrum, Transplantační centrum, Diabetologické centrum, Centrum experimentální medicíny a Komplement,“ doplnil Herman.

Nová organizační struktura zahrnuje také vznik dvou větví rozhodovacích procesů řízení. Ekonomicko-technickou linii řídí ekonomický náměstek Michal Stiborek, který se stal novým statutárním zástupcem IKEM.

Léčebně-preventivní linii vede náměstek ředitele IKEM Michael Želízko. Nově bude pod úsek ředitele zařazeno také právní oddělení a ústavní lékárna.

Zrušeny byly funkce technického náměstka, personálního náměstka, náměstka pro ošetřovatelství a náměstka pro informatiku.

„Zjednodušené řízení přinese větší efektivitu a přímý kontakt s vedením všech center. Každý měsíc bude vedení IKEM zasedat individuálně s vedoucími jednotlivých center. Cílem těchto setkání bude efektivní informování o dalším postupu léčení a výzkumu v IKEM, ale i kontrola ekonomického vývoje daného pracoviště,“ uvedl Herman.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?