IKEM zahájí výstavbu nového pavilonu

4. 9. 2012 7:26
přidejte názor
Autor: Redakce
V pražském Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM) začne dnes oficiálně výstavba nového pavilonu. Položí se základní kámen budovy s označením Z7 a názvem Elipsa, kde by mělo vzniknout zázemí pro výzkum. Jeho koncepci do budoucna dnes vedení IKEMu představí.


IKEM vznikl v roce 1971 ze šesti vědeckých medicínských ústavů. Nyní je největší zdravotnickou klinickou a vědeckovýzkumnou základnou v Česku. Zaměřuje se na léčbu chorob srdce a cév, cukrovky a poruch metabolismu a provádí transplantace. Fungují v něm tři centra - Kardiocentrum, Transplantcentrum a Centrum diabetologie.

Ředitel nemocnice Aleš Herman na webu uvedl, že by nový pavilon Elipsa měl vyrůst za 17 měsíců. Projekt byl schválen už v roce 2010. Budova by měla poskytnout zázemí pro další výzkum. Jaké má IKEM výzkumné plány do budoucna, dnes oznámí jeho vedení.

Budování nového pavilonu není jediná stavba v IKEMu. Rekonstrukcí prochází i budova B. Ambulance tak získají novější prostory. Ve druhém patře bude Centrum diabetologické a ve třetím Kardiocentrum. Ve čtvrtém patře pak má sídlit Transplantcentrum. Práce by měly skončit na podzim, kdy začne i pozdržená oprava stravovacího provozu, uvedl ředitel na webu.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?