Koalice pro Karlovarský kraj zvažuje i prodej Nemocnice Sokolov

3. 9. 2012 8:06
přidejte názor
Autor: Redakce
Koalice pro Karlovarský kraj (KKK) by v případě úspěchu v krajských volbách zvažovala i privatizaci nemocnice v Sokolově. Nejdříve by se ale musela zpracovat koncepce základní a specializované zdravotnické péče v kraji, řekl dnes ČTK při zahájení kampaně lídr kandidátky KKK Marek Poledníček (KDU-ČSL). Nemocnici nyní vlastní kraj. Od loňského roku ji spravuje soukromá společnost Nemos Sokolov.


V Koalici pro Karlovarský kraj se letos spojila KDU-ČSL, Strana zelených a hnutí O co jim jde?! (OSJJ). Podle dvojky kandidátky Otmara Homolky (OCJJ) měl kraj v minulosti už možnost, jak koncepci zdravotnictví řešit. Koncepci na začátku volebního období zpracovalo hnutí Doktoři, které bylo zpočátku v krajské koalici. Počítala s tím, že se Karlovarská a sokolovská nemocnice sloučí do jedné, krajské nemocnice.

Podle KKK je pronájem sokolovské nemocnice nedořešený a pro kraj nevýhodný. „Navíc je v rozporu s programovým prohlášením ČSSD,“ míní Homolka.

Koalice pro Karlovarský kraj kandiduje v krajských volbách už potřetí. Poprvé se Stranou zelených v roce 2004, kdy získala dva mandáty, v roce 2008 pak s Hnutím nezávislých za harmonický rozvoj města a obcí získala tři mandáty. Letos by chtěla získat nejméně pět křesel ve 45členném zastupitelstvu.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?