Kraj vypíše veřejnou zakázku na projekt hemodialýzy ve Vsetíně

20. 8. 2018 22:04
přidejte názor
Autor: Redakce
Zlínský kraj vypíše výběrové řízení na zpracování projektové dokumentace na přestavbu části jednoho z objektů Vsetínské nemocnice na nové hemodialyzační středisko. Zakázku, jejíž předpokládaná hodnota činí 3,9 milionu korun bez DPH, dnes schválili krajští radní. Projekt by měl být hotový do jednoho roku, řekl dnes novinářům hejtman Jiří Čunek (KDU-ČSL). Výstavba nové hemodialýzy bude podle něj kompletně stát zhruba 70 milionů korun.


„Je to tak, že tam už ty přístroje a dialýza jsou starší. Úplně novou máme v Kroměříži, ve Zlíně a nejhorší z tohoto pohledu ve Zlínském kraji je teď ve Vsetíně. Myslím si, že pacienti na to čekají,“ řekl Čunek. Stavět by se mělo od října 2019 do května 2020.

Oddělení hemodialýzy nyní ve Vsetínské nemocnici funguje společně s oddělením interny. „Vzhledem k chystanému přesunu provozu interny do nově budovaných prostor je nutné řešit i přemístění provozu dialýzy. Ta bude nově provozována ve druhém patře budovy K, kde v současnosti sídlí dětské oddělení a mikrobiologie,“ uvedl hejtman. Nový dialyzační sál bude mít 14 lůžek včetně potřebného nejmodernějšího zázemí pro pacienty i personál, dodal.

Nové hemodialyzační středisko slouží od letošního května pacientům v Kroměřížské nemocnici. Sloučila se do něj dvě původní pracoviště, počet lůžek se zvýšil z 11 na 14. Zlínský kraj coby zřizovatel investoval do rekonstrukce a přístavby téměř 55 milionů korun, dva miliony na vnitřní vybavení dala nemocnice spolu s obcemi a firmami z regionu.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?