Lékárny Pilulka zvýšily v pololetí meziročně tržby o 60 procent

22. 8. 2018 14:36
přidejte názor
Autor: Redakce
Síť lékáren Pilulka Lékárny v ČR a na Slovensku utržila v prvním pololetí letošního roku přes 800 milionů korun, což představuje meziroční růst o 60 procent. Na tržbách se největší měrou podílela internetová divize. Sdělil to dnes spolumajitel společnosti Martin Kasa. Výši zisku nespecifikoval.


„Rostli jsme i akvizičně, kdy jsme na Slovensku koupili konkurenta Pilulka24.sk a úspěšně jsme ho v prvním pololetí zaintegrovali,“ řekl dnes Kasa. Firma uvedla, že má pravidelně druhou polovinu roku tržbami silnější o 40 procent. Celkové roční tržby se tak podle ní mohou letos pohybovat kolem dvou miliard korun. V loňském roce síť utržila přes 1,5 miliardy korun, meziročně o 73 procent více. Provozní zisk činil 12 milionů korun.

„Ve druhé polovině roku čeká naše zákazníky mnoho novinek. Pustíme do ostrého provozu novou verzi webu s mnoha unikátními funkcemi, budeme rozšiřovat rozsah našeho sortimentu a spustíme prodej v Rumunsku. Chceme se začít také připravovat na předpisová léčiva online, což je segment, který nás v následujících letech výrazně ovlivní,“ dodal Kasa.

Skupina Pilulka působí na českém a slovenském trhu od roku 2013 a v současnosti provozuje 90 lékáren společně s internetovými lékárnami Pilulka.cz a Pilulka.sk. Společnost zaměstnává přes 300 lidí, převážně se zdravotnickým vzděláním.

Největší lékárenskou sítí v Česku je Dr.Max ze skupiny Penta, která má kolem 430 poboček. Firmě loni v ČR stouply tržby za prodej zboží a služeb meziročně o 8,1 procenta na 16,1 miliardy korun.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?