Liberecká nemocnice chystá modernizaci LDN za 26 mil. Kč

19. 7. 2012 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Krajská nemocnice Liberec chystá modernizaci léčebny dlouhodobě nemocných (LDN). Projekt jehož náklady se odhadují na více než 26 milionů korun, počítá především s výměnou rozvodů studené a teplé vody, jejichž stav je tak špatný, že ohrožuje provoz všech oddělení v budově.


V nevyhovujícím stavu je i splašková a dešťová kanalizace v budově a také okna. Nemocnice hledá dodavatele modernizace. ČTK to zjistila ve věstníku veřejných zakázek, kde nemocnice zveřejnila předběžné informace o projektu.

Budova LDN byla postavena v 70. a 80. letech minulého století a je ve velmi špatném stavu. Modernizace by měla začít ještě letos na podzim, a to za provozu, protože zařízení není možné uzavřít.

V budově je vedle léčebny také oční oddělení, ORL (ušní, nosní, krční) a také oddělení ústní, čelistní a obličejové chirurgie. I jejich činnost bude rekonstrukcí dotčena. „Mohou se o něco prodloužit čekací doby na plánované zákroky, déle mohou klienti čekat na lůžko v LDN,“ připustil lékařský ředitel Jan Mečl.

Liberecká nemocnice je se svými 1000 lůžky největším zdravotnickým zařízením v kraji. Modernizace léčebny je jednou z investičních akcí, které letos nemocnice plánuje. Celkově chystá investice za více než 150 milionů korun, které bude ze dvou třetin financovat z vlastních zdrojů.

K nejvýznamnějším patří plánovaný nákup dvou počítačových tomografů (CT) dohromady za 67 milionů korun. Jeden z tomografů bude přenosný, umožní vyšetřit pacienta přímo na lůžku nebo na operačním sále. Měl by sloužit především neurochirurgům.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?