Město Slaný příští rok opraví porodnici

29. 9. 2014 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Město Slaný příští rok opraví porodnici a pediatrické oddělení, vzroste tím jejich kapacita. Stavební úpravy by měly začít v lednu a potrvají čtyři měsíce. ČTK to řekl starosta Martin Hrabánek (ODS). Projekt bude stát přibližně 20 milionů korun. Převážnou část peněz město získá z evropských dotací.


Plánovaná modernizace gynekologicko-porodnického a pediatrického oddělení se týká pavilonu D slánské nemocnice. Opraví se prostory ve druhém podlaží a s objektem se propojí nástavba v jeho jihovýchodním rohu.

„Stavebními úpravami a modernizací oddělení dojde k navýšení lůžkové kapacity v části porodnice o čtyři lůžka pro dospělé a dvě novorozenecká lůžka. Kapacita pediatrického oddělení bude navýšena o dvě dětská lůžka,“ uvedl starosta.

V rámci projektu nemocnice nakoupí novou zdravotnickou techniku, například operační světla, porodní postele, vyhřívaná dětská lůžka nebo inkubátor. Během září už město vypsalo dva tendry na vybavení modernizovaného oddělení, výběrové řízení na stavební úpravy vypíše Slaný v polovině října.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?