Náchodská a rychnovská nemocnice mají společného ředitele

15. 11. 2011 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Oblastní nemocnice v Náchodě a v Rychnově nad Kněžnou povede Miroslav Vávra, který dosud stál v čele náchodské nemocnice. Obě nemocnice zůstávají samostatné. ČTK o tom dnes informoval mluvčí hradeckého hejtmanství Imrich Dioszegi.


Obě nemocnice budou mít nadále své vlastní představenstvo a dozorčí radu. Podle kraje však díky jednomu řediteli budou více spolupracovat a využívat společně výhody svých pracovišť.

„Kvůli obrovské rekonstrukci, která se chystá v největší krajské nemocnici v Náchodě, je třeba, aby se mohly obě nemocnice pružně doplňovat a pomáhat si. Tento krok znamená posílení role a stabilizace především rychnovské nemocnice,“ uvedla krajská radní zodpovědná za zdravotnictví Jana Třešňáková. Dosavadní ředitel rychnovské nemocnice Luboš Mottl by měl pracovat v některé z manažerských pozic v krajském zdravotnictví.

Královéhradecký kraj minulý týden také změnil personální složení představenstev oblastních nemocnic. Změny zdůvodnil probíhajícími a plánovanými kroky, které stát chystá ve zdravotnictví v příštím roce. „Do konce roku by se mělo změnit ještě představenstvo v Městské nemocnici ve Dvoře Králové nad Labem,“ uvedl ředitel Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje Martin Scháněl.

Zdravotnický holding kraje tvoří nemocnice v Trutnově, Jičíně, Náchodě, Rychnově nad Kněžnou a Dvoře Králové nad Labem, které mají statut akciových společností. Celkem mají krajské nemocnice na 2000 lůžek a pracuje v nich přibližně 2500 zaměstnanců.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?