Nemocnice v Jičíně bude mít nového šéfa asi od září

8. 7. 2016 8:24
přidejte názor
Autor: Redakce
Kandidáti na šéfa Oblastní nemocnice v Jičíně mohou přihlášky podávat do 18. července. Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje, který výběrové řízení vypsal, předpokládá, že nový předseda představenstva by mohl nastoupit od začátku září.


Vyplývá to z podmínek výběrového řízení zveřejněných na webu webu hradeckého kraje. Tomáš Jedlička, který stojí v čele jičínské nemocnice od ledna 2015, skončí ve funkci v polovině srpna z osobních důvodů.

Holding po uchazečích požaduje například vysokoškolské vzdělání a minimálně desetiletou praxi, z toho pět let v manažerské pozici, či znalost oblasti zdravotnictví a zdravotních pojišťoven. Uchazeči by k přihlášce měli připojit životopis a také písemně zpracované základní teze koncepce a organizace chodu nemocnice. Ústní pohovory se budou konat asi 20. července.

Ředitel Jedlička ve vedení jičínské nemocnice nahradil Danu Kracíkovou, která z funkce odstoupila ke konci roku 2014. V komunálních volbách se stala starostkou Železnice na Jičínsku. Oblastní nemocnice Jičín je rozložena do dvou areálů v Jičíně a Novém Bydžově a má zhruba pět stovek lůžek.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?