Nemocnice v U. Hradišti má nové prostory pro mikrobiologii

22. 3. 2016 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Zrekonstruovaná budova klinické biochemie s novou přístavbou dnes začala sloužit pacientům a lékařům Uherskohradišťské nemocnice. Přístavbu využívá oddělení klinické mikrobiologie a imunologie. Investice si vyžádala 24 milionů korun, sdělila ČTK mluvčí nemocnice Dana Lipovská.


„Přístavba se může pochlubit novou příjmovou místností a mnoha laboratořemi plně vybavenými pro pohodlné a moderní zpracování biologického materiálu,“ uvedla mluvčí. Ve staré části budovy se vyměnila okna, radiátory a veškeré vybavení. Budova je zateplená, vnitřní prostory jsou klimatizované.

„Ve staré části budovy probíhala rekonstrukce za plného chodu oddělení, bylo to náročné. Výsledkem jsou však moderní kvalitnější prostory, které uvítali nejen zaměstnanci, ale také pacienti, kterým provádíme odběry,“ uvedla primářka oddělení klinické biochemie Bronislava Rozhonová.

Oddělení klinické mikrobiologie má také nové vybavení. „Získali jsme nové termostaty na kultivaci bakterií, nový analyzátor nebo například novou centrifugu, zařízení na separaci vzorků. To, že laboratoře obou oddělení nyní sídlí na stejném místě - v sousedství centrálního objektu - je výhodou také pro svozovou službu, která jim denně dodává biologický materiál z celého regionu,“ uvedla zástupkyně primáře oddělení klinické mikrobiologie Dana Jurčová.

Nemocnice letos otevře také novou přístavbu hematologické ambulance a hematologického stacionáře k transfuzní stanici, hotová by měla být asi v polovině roku. Připravuje se i stavba nové interny, která by podle odhadů měla stát 250 milionů korun. Stavba by mohla začít na konci letošního roku, v objektu by měly být umístěny všechny interní obory i dětské oddělení. Předloni nemocnice dokončila stavbu centrálního pavilonu za 470 milionů korun, do kterého se přesunuly chirurgické obory.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?