Nová magnetická rezonance v Brně pomůže dětským pacientům

22. 7. 2016 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Fakultní nemocnice Brno v červnu dokončila přístavbu dětského onkologického centra a zahájila zkušební provoz nové magnetické rezonance. Přístroj umístěný v areálu Dětské nemocnice v Černopolní ulici má zvýšit úroveň diagnostiky a zkrátit čekací lhůty.


Novinářům to řekl ředitel fakultní nemocnice Roman Kraus.

Přístavba si vyžádala investici 25,2 milionu korun. Přístroj nemocnice pořídila za 37,4 milionu.

Dětští pacienti museli doteď na vyšetření čekat i několik týdnů, nový přístroj lhůty zkrátí. Zároveň přispěje k podrobnějšímu vyšetření například centrální nervové soustavy nebo prenatálního vývoje.

„Nový 1,5teslový přístroj má možnosti velmi krátkých a přitom kvalitních, odrušených sekvencí, čímž se zkrátí a zkvalitní vyšetření,“ uvedla přednostka Kliniky dětské radiologie Jarmila Skotáková.

Doteď byl v Dětské nemocnici jeden přístroj magnetické rezonance. Pro podrobnější diagnostiku se muselo dojíždět do hlavního areálu Fakultní nemocnice Brno v Bohunicích. Dosavadní přístroj o nižším výkonu zůstane Dětské nemocnici i nadále, bude v provozu pro speciální účely.

Magnetická rezonance se v Dětské nemocnici používá k diagnostice epileptických, onkologických i dalších pacientů. Umožňuje také vyšetření srdce a břišní dutiny, jater a ledvin.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?