Nové dialyzační středisko otevře v Mělníku začátkem příštího roku

11. 10. 2018 15:38
přidejte názor
Autor: Redakce
Nové dialyzační středisko pro pacienty s chronickým selháním ledvin otevře v Mělníku začátkem příštího roku. Nyní už je hotová hrubá stavba, vzniká v areálu mělnické nemocnice. Bude mít větší kapacitu, moderní prostory i bezbariérový přístup, nahradí současné středisko. Informoval o tom dnes v tiskové zprávě David Vondruška za firmu Fresenius Medical Care, která bude středisko provozovat.

Dokončená už je i střecha, pokračují práce na vnitřních prostorách a parkovacích plochách. Celková kapacita střediska bude 15 lůžek a jedno akutní v moderním sále. „Naše středisko zajišťuje pro celý mělnický okres dialyzační služby, nefrologickou poradnu a konsiliární činnost včetně akutních dialýz pro Nemocnici Mělník a neratovickou nemocnici,“ uvedl prokurista společnosti Fresenius Medical Care Aleš Zacharda.

Výše investice do nového střediska dosahuje téměř 40 milionů korun, z toho 30 milionů korun představuje stavba a zhruba osm milionů korun vybavení včetně technologií. Většina technologií bude přemístěna z nynějšího dialyzačního střediska.

Fresenius Medical Care je celosvětově největším poskytovatelem produktů a služeb pro pacienty s chronickým selháním ledvin. Prostřednictvím sítě 3714 dialyzačních středisek v Severní Americe, Evropě, Latinské Americe, Africe a v asijsko-pacifické oblasti poskytuje společnost dialyzační léčbu téměř 318.000 pacientů na celém světě. V České republice působí od roku 1993, nyní ve svých 25 střediscích zajišťuje péči o více než 1700 pacientů v chronickém dialyzačním programu.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?