Nymburk dokončí opravy interního oddělení až v květnu

1. 12. 2015 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Rekonstrukce interního oddělení nymburské nemocnice bude kompletně dokončena s více než ročním zpožděním v květnu příštího roku. Podle původních plánů měly opravy skončit už v září 2014, vedení města ale letos nechalo přepracovat projekt, který byl podle nich chybný a podceněný.


Podle nového projektu se v rámci prací například propojí pavilony B, C a D, kde kromě interního oddělení sídlí také chirurgie a porodnictví. Celkové náklady se vyšplhají na 29 milionů korun. ČTK to řekla mluvčí nymburské radnice Olga Vendlová. Původně měla rekonstrukce stát asi sedm milionů korun.

První dokumentace na opravu interního oddělení počítala pouze s rekonstrukcí sociálních zařízení a menší rekonstrukcí pokojů. „Stavební práce na pavilonu D mají být dokončeny do konce tohoto roku. Pavilony B a C mají být dokončeny do května 2016,“ řekla ČTK Vendlová. Kromě propojení jednotlivých pavilonů pracovníci vytvořili například jednotku intenzivní péče v pavilonu D, instalovali novou elektroinstalaci i vzduchotechniku nebo položili nové podlahy.

Podle ředitele nemocnice Miroslava Hladílka je nyní interní oddělení přestěhováno do náhradních prostor. „Po novém roce se už část interního oddělení přestěhuje zpět do pavilonu D,“ řekl ČTK. Zbývající části oddělení se poté budou podle něj stěhovat po etapách do dalších nově zrekonstruovaných prostor.

Nymburk letos dokončil také rekonstrukci polikliniky na sídlišti Drahelice za 22 milionů korun. Město nechalo zateplit fasádu i střešní plášť polikliniky a vyměnit okna. Asi 40 procent nákladů zaplatila dotace z evropských fondů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?