Odpověď Ministerstva zdravotnictví ČR na dopis Ladislava Slepičky

22. 8. 2011 8:23
přidejte názor
Autor: Redakce
Odpověď MZ ČR na dopis Ladislava Slepičky, adresovaný ministerstvu, který byl 11. srpna zveřejněn i na stránkách www.Zdravi.Euro.cz.


Dopis najdete ZDE.

Děkuji za Váš e-mail ze dne 21. června 2011. Sdílím Váš zájem na úspěchu České republiky v rozhodčím řízení vedeném se společností Diag Human.

Ministerstvu zdravotnictví jsou Vaše argumenty známé, Váš dokument je součástí rozhodčího spisu, který bude k dispozici přezkumnému rozhodčímu senátu, jakmile budou ustanoveni všichni jeho členové.

Považuji dále za nutné Vám sdělit, že ve věci už žádné odborné posudky, expertizy atd. již nevznikají. Všechny podstatné dokumenty jsou již obsaženy v rozhodčím spise.

Členové přezkumného rozhodčího senátu mají být tři, prozatím je ustanoven jeden. O jmenování zbylých dvou jsou vedená různá řízení. Členové přezkumného rozhodčího senátu, jak byli v běhu času ustanovováni a následně vlivem různých soudních rozhodnutí zbaveni funkcí, neobdrželi dosud od stran sporu žádnou odměnu za výkon funkce rozhodce.

V této souvislosti dovolte, abych Vás v souvislosti s kauzou Diag Human informoval, že celá věc je předmětem intenzivní pozornosti a pracovního nasazení příslušných zaměstnanců Odboru právního Ministerstva zdravotnictví. Ve věci, která je značně právně složitá, probíhají různé důležité právní úkony, které činí příslušné státní orgány jednající jménem České republiky.

V rámci své snahy o procesní úspěch spolupracuje Ministerstvo zdravotnictví s Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových a dalšími dotčenými orgány státní správy, se znalci a erudovanými odborníky, včetně odborníků z oblasti právní teorie i praxe.

Ministerstvo zdravotnictví dále o svých úkonech informuje další příslušné státní instituce, tudíž nezůstává při řešení celé věci osamoceno, ale disponuje možností konzultací a jednání o nejvhodnějším postupu v tomto řízení.

Ministerstvo zdravotnictví je přesvědčeno, že v tomto řízení postupuje nejlepším možným způsobem, odborně a především s úsilím v nejvyšší možné míře hájit a prosazovat zájmy České republiky tak, aby rozhodnutí ve věci bylo projevem procesního úspěchu České republiky a aby nedošlo, k byť jen minimálnímu zásahu do veřejných rozpočtů České republiky.

Mgr. Martin Plíšek, náměstek pro legislativu a právo MZ ČR

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?