Pardubický kraj letos zahájí stavby v nemocnicích za 168 milionů

20. 6. 2016 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Pardubický kraj chce letos ve svých pěti nemocnicích zahájit 24 stavebních akcí. Deset bude spolufinancováno ministerstvem zdravotnictví, 14 zaplatí z vlastního rozpočtu. Celková výše investic dosáhne 168 milionů korun, dokončeny budou ještě letos nebo v roce 2017, uvedla Zuzana Nováková z oddělení komunikace a vnějších vztahů hejtmanství.


Mezi dalšími připravovanými rozvojovými projekty bude nejvíce peněz směřovat do Pardubické nemocnice, která zajišťuje téměř 50 procent akutní péče v kraji a kde funguje většina specializovaných center. Vybudování centrálního příjmu a koncentrace akutních oborů bude stát zhruba miliardu korun.

Centrální příjem vznikne i v Orlickoústecké nemocnici, náklady se odhadují na 0,3 miliardy korun. Kraj chce rovněž postavit pavilon akutní psychiatrie v Pardubicích a pořídit vybavení specializovaného centra pro onkogynekologii. Mezi další plány patří třeba stavební úpravy polikliniky ve Svitavách, zlepšení parkování v Chrudimi či úpravy interny v Litomyšli. Celkový objem investic by mohl přesáhnout tři miliardy korun, část by měly uhradit dotace.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?