Přestavba pavilonu na Bulovce má zpoždění, hotovo bude v dubnu

13. 2. 2014 7:17
přidejte názor
Autor: Redakce
Práce na přestavbě pavilonu v Nemocnici Na Bulovce, který Prahu stál zhruba 300 milionů korun, nabírají zpoždění. Původně měl být zkolaudován vloni v září. Nakonec se tak stane letos v dubnu. V rozhovoru pro ČTK to řekl radní Martin Dlouhý (TOP 09). Nemocnice přesune některá oddělení na nové pracoviště v průběhu několika týdnů.


Včasné zkolaudování pavilonu zbrzdily dodatečné stavební práce a pořízení technologií, které musela dodatečně zaplatit Praha. Podle Dlouhého jde o částku do dvaceti milionů. Bulovka mezi tím vypsala soutěže na vybavení. Mluvčí nemocnice Martin Šalek odhaduje, že samotné stěhování potrvá zhruba měsíc.

Kvůli průtahům kolem zprovoznění pavilonu se na řadu měsíců zbrzdilo plánované stěhování střediska pro drogově závislé Drop in. Město mu nakonec loni na podzim zajistilo prostory nedaleko městské polikliniky, kde sídlí záchytná stanice.

Hlavní město je majitelem téměř tří čtvrtin majetku nemocnice. Vlastní tedy také přestavěný pavilon a pozemek pod ním. Dlouhodobě ztrátová Bulovka, kterou provozuje ministerstvo zdravotnictví, platí ročně městu za budovy a pozemky symbolických 10.000 korun. Po dlouhých jednáních pak předloni nemocnice přistoupila na to, že za přestavěný pavilon bude ročně platit sedm milionů korun.

V přestavěné budově by měla být umístěny centrální laboratoře, mimo jiné mikrobiologie, parazitologie, hematologie a další odborná pracoviště.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?