Primáře Brázdila nahradí ve čele karlovarského ARO Zdeněk Kos

30. 6. 2011 8:09
přidejte názor
Autor: Redakce
Vedení anesteziologicko-resuscitačního oddělení karlovarské nemocnice se ujme od července Zdeněk Kos, který je lékařem karlovarského oddělení ARO.


ČTK o tom informovala mluvčí nemocnice Zdeňka Marková. Nahradí tak bývalého primáře Romana Brázdila, kterého vedení Karlovarské krajské nemocnice a.s. (KKN) odvolalo letos v březnu oficiálně kvůli opakovanému porušování pracovní kázně. Brázdil patřil mezi kritiky vedení nemocnice

„Na post primáře bylo vyhlášeno výběrové řízení, a to podle všech pravidel, zcela transparentně, přestože to není povinností akciové společnosti. Byla ustanovena hodnotící komise, kterou tvořili odborník v oboru a současně primář ARO z jiné nemocnice mimo Karlovarský kraj, dále zástupce Lékařského odborového klubu, předsedkyně místní organizace České lékařské komory, ředitel Zdravotnické záchranné služby, náměstek KKN, zástupce Karlovarského kraje a psycholog - odborník na osobnostní profil,“ uvedla Marková.

Do výběrového řízení se přihlásili dva uchazeči. S oběma lékaři komise měla dva pohovory a na závěr řízení proběhlo tajné hlasování.

Roman Brázdil se v minulosti často kriticky vyjadřoval k vedení krajských nemocnic. Své odvolání v březnu vnímal jako odplatu za svůj postoj. „Za co jsem odvolán, mi nikdo oficiálně neoznámil. Po straně jsme slyšel, že je to kvůli mému vyjadřování v tisku,“ řekl ČTK po svém odvolání na začátku roku.

Za Brázdila se pak postavili jeho kolegové. Ti dokonce hrozili, že pokud vedení nemocnice Brázdila do funkce nevrátí, vypoví smlouvy o přesčasové práci. To se ale nakonec nestalo. Jak dnes řekla ČTK mluvčí nemocnice, Roman Brázdil i nadále zůstává lékařem karlovarské ARO.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?