Pronájem lůžek: Dostupný komfort pro pacienty i efektivnější hospitalizace

21. 11. 2011 9:10
přidejte názor
Autor: Redakce
Rádi byste svým pacientům nabídli vyšší pohodlí při pobytu v nemocnici, ale chybí vám potřebné prostředky pro nákup vybavení? Chtěli byste propouštět pacienty z nemocnice dříve, ale nemůžete kvůli jejich nedostačujícímu domácímu zázemí? Nejen na tyto problémy nabízí řešení společnost LINET, která svá lůžka nabízí také formou pronájmu.


Program pronájmů lůžek je služba určená především pacientům v domácí péči. Ale využít jej mohou ve spolupráci se společností LINET i nemocnice. Jak? V případě, že klient zdravotnického zařízení má zájem zajistit si v průběhu hospitalizace vyšší komfort, nemocnice mu může zprostředkovat zápůjčku potřebného vybavení.

Pronájem zahrnuje moderní elektrické polohovatelné lůžko Terno Plus, antidekubitní matraci a pacientský stolek. Půjčovné hradí pacient, a to na měsíc dopředu. Odejde-li z nemocnice dříve, poměrnou částku mu LINET vyplatí zpět. Tato služba tak pro poskytovatele zdravotní péče neznamená žádné náklady, pouze se podílí na administrativě spojené s pronájmem.

Mezi zařízení, která tímto způsobem zlepšila úroveň svého lůžkového fondu, patří také Vysokomýtská nemocnice. „Máme k dispozici mechanická lůžka a standardní matrace, které jsme pořídili pro akutní lůžkovou péči. Jenže vybavení vhodné pro dlouhodobě ležící pacienty má zcela jiné parametry než lůžko, které je určené pro krátkodobou hospitalizaci. Nejdříve jsme to plánovali vyřešit zřízením půjčovny kompenzačních pomůcek, ale nakonec jsme využili nabídky společnosti LINET. Nyní máme 5 elektricky polohovatelných lůžek, která jsou permanentně vytížená,“ vysvětlila Romana Mrázová, ředitelka nemocnice.

Výroba zdravotnických lůžek prošla v posledním desetiletí výrazným pokrokem, díky kterému jsou již i tzv. standardní lůžka natolik technologicky vyspělá, že splňují všechny požadavky na plnohodnotnou a bezpečnou „hospitalizaci“ v domácím prostředí. Jejich pronájem tak představuje zajímavé řešení i pro ty nemocnice, které usilují o efektivnější využití lůžkové kapacity. Pacient, jehož zdravotní stav to dovoluje, díky této službě může pobyt v nemocnici ukončit mnohem dříve, a zdravotnické zařízení tak vynakládá peníze na lůžkovou péči daleko účelněji.

Vyřízení pronájmu přitom pro pacienta, případně jeho rodinu není nijak složité:

1. krok

Na telefonních číslech 312 576 400 nebo 500 jsou připraveny dispečerky společnosti LINET, které ochotně sdělí veškeré informace o možnostech pronájmu, obchodních podmínkách a pomohou i s výběrem vhodného vybavení. Požadavky nebo upřesňující dotazy lze poslat také na e-mail obchodcr@linet.cz.

2. krok

Předání kontaktních údajů a dat nutná k sepsání smlouvy. Zvolený výrobek i s příslušenstvím technici přivezou do 1 až 2 dnů na udanou adresu.

3. krok

Technici lůžko předají, nainstalují a podají veškeré informace nezbytné k bezpečnému používání výrobku. Při předání zákazník podepíše smlouvu a zaplatí poplatky za dopravu a zaškolení o obsluze. Samotný pronájem lůžka se platí v dohodnutých časových intervalech převodem či složenkou.

Podrobné a přehledné informace o pronájmu a cenách jsou na internetových stránkách www.linet.cz v sekci Pronájem výrobků.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?