Ředitelem záchranky Plzeňského kraje bude dočasný šéf Hrdlička

30. 6. 2015 8:18
přidejte názor
Autor: Redakce
Novým ředitelem Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje bude od července lékař Pavel Hrdlička. Rozhodli o tom krajští radní. Hrdlička byl pověřen vedením záchranky již v uplynulých pěti měsících po lednovém odvolání dosavadního ředitele Romana Svitáka, řekla ČTK krajská radní pro zdravotnictví Milena Stárková (ČSSD).


Nový ředitel Hrdlička pracuje u záchranné služby řadu let jako lékař, osvědčil se jako náměstek útvaru krizového řízení záchranné služby i jako pověřený ředitel, uvedla Stárková důvody, proč radní jmenovali nového ředitele záchranářů bez výběrového řízení. Do čela organizace, která zaměstnává kolem 500 lidí, z toho 50 lékařů, se Hrdlička postaví oficiálně od 1. července.

Předchozího ředitele a lékaře urgentní medicíny Svitáka, který vedl záchrannou službu téměř pět let, odvolali radní v lednu. Vytýkali mu několik chyb, které se nakumulovaly zejména v minulém roce. Největším prohřeškem bylo údajně Svitákovo pochybení při plnění veřejné zakázky na nákup 12 nových sanitek pro záchranáře. „Dalším vážným důvodem bylo špatné nastavení vnitřních kontrolních mechanismů, rozdělování kompetencí, úkolů, a z toho plynoucí nedostatky v hospodaření organizace,“ uvedl v lednu k důvodům odvolání Svitáka hejtman Václav Šlajs (ČSSD).

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?