Skupina NeoVize rozšiřuje síť klinik, expanduje v Česku i na Slovensku

27. 2. 2018 7:10
přidejte názor
Autor: Redakce
Ke konci roku 2017 se rozrostla síť očních pracovišť skupiny NeoVize o 3 další místa poskytování zdravotní péče. Jejím nejnovějším přírůstkem v Česku je oční ambulance v Újezdu u Brna, na Slovensku otevřela oční kliniku v Popradu. Součástí expanze skupiny je také získání podílu v očním centru v Trenčíně.


NeoVize začala v říjnu přijímat pacienty na nové oční klinice v Popradu, která je dceřinou společností úspěšné kliniky NeoVízia působící v Bratislavě. Ta založila NeoVize v roce 2010 a na slovenský trh přinesla do té doby nedostupné technologie, zejména femtosekundový laser pro rychlejší a přesnější odstranění dioptrií a metodu femtoLASIK, ale také široké využití multifokálních nitroočních čoček při operacích šedého zákalu a dioptrií. Popradská klinika se tak ve skupině ovládané spoluzakladatelem NeoVize Petrem Kocianem stala již devátým očním pracovištěm, další jsou zastoupena také v Praze, Brně, Bratislavě, Trenčíně či Českém Těšíně.

„Cílem bylo zpřístupnit naši péči zejména pacientům z východu Slovenska. Po komplexních analýzách jsme dospěli k závěru otevřít kliniku v Popradu, protože v Prešovském kraji, kam Poprad spadá, je nejnižší dostupnost operací šedého zákalu na Slovensku. Provádí se zde jen polovina počtu operací, než by odpovídalo počtu obyvatel. Stejně tak i ambulantní péče je v tomto kraji poddimenzovaná,“ vysvětluje Petr Kocian, generální ředitel klinik. Po více než roce zároveň dokončil akvizici menšinového podílu v Očném centru Sokolík v Trenčíně, kde se již od začátku minulého roku podílí na reorganizaci kliniky.

V polovině loňského prosince navíc NeoVize koupila také ambulanci v Újezdu u Brna. Díky tomu plánuje rozšířit dostupnost oční péče v regionu, investuje proto do obnovy a rozšíření zdravotnických přístrojů či zvýšení standardu prostředí a komunikace s pacienty i místní samosprávou. „Cílem je rozšířit ordinační dobu a přivést do Újezdu zkušené odborníky z naší kliniky. Současně se díky spolupráci mezi brněnskou klinikou NeoVize a ambulancí v Újezdu zrychlí i diagnostika a celá péče u závažnějších onemocnění.“ uvádí Petr Kocian.

Kvalita poskytované péče přitahuje zájem i zahraničních pacientů, jejichž počet se meziročně zvýšil o desítky procent.

Skupina díky svým klinikám a celkovému počtu téměř 50 lékařů patří v poskytování zdravotní péče mezi významné subjekty na českém i slovenském trhu. Pražská oční klinika DuoVize, kde je Kocian většinový vlastníkem se v loňském roce umístila na třetí příčce v soutěži Vodafone Firma roku v rámci hlavního města. Zde klinika také získala také titul Odpovědná firma roku 2017. Stejného úspěchu dosáhla i brněnská NeoVize v roce 2014. Kromě očních pracovišť spadají do skupiny i dvě urologické ambulance v Praze a také pražské diabetologické centrum DIAvize. Celkově pracoviště ze skupiny provedla téměř 20 tisíc chirurgických zákroků a provedla více než 100 tisíc ošetření. Oční kliniky jsou

taktéž držitelem certifikátu kvality ISO 9001:2015.

1)
poznámka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?