Soud zahájí proces s lékařem Bartákem obviněným ze znásilnění

5. 9. 2012 7:30
přidejte názor
Autor: Redakce
Městský soud v Praze dnes zahájí hlavní líčení v případu lékaře Jaroslava Bartáka, kterého žalobci viní ze sexuálního napadání jeho asistentek. Barták podle vyšetřovatelů napadl celkem jedenáct žen. Lékař čelí obžalobě z osmi trestných činů, z nichž nejzávažnější je znásilnění. Za to mu v případě odsouzení hrozí až dvanáctileté vězení.


Bartáka přivede do soudní síně vězeňská eskorta z vazby, kde je kvůli obavě, že by se mohl vyhýbat trestnímu stíhání nebo trestnou činnost opakovat. Proti umístění do cely, ve které již strávil rok, si podal v listopadu také stížnost k Ústavní soudu. Ten ji však odmítl.

Spolumajitel modřanské polikliniky, který se pyšnil kontakty s mnoha prominenty, čelí obžalobě ze znásilnění, sexuálního nátlaku, vydírání, násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci, nebezpečného vyhrožování, těžkého ublížení na zdraví, omezování osobní svobody a nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Barták se hájí tím, že jeho asistentky měly sex ve smlouvě a byly to prostitutky. Podle svých slov je terčem spiknutí.

Bartákovu aféru spustila jedna z jeho bývalých asistentek Lucie, kterou údajně lékař trýznil na dovolené na Filipínách. Dívka už dříve vypověděla, že ji vylákal pod záminkou pracovní cesty, tam ji bil, sexuálně napadal a vyhrožoval jí smrtí. Později se přidaly s oznámeními další ženy.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?