Středočeský kraj přispěje na lékařské a zubní pohotovosti

10. 2. 2017 8:18
přidejte názor
Autor: Redakce
Středočeský kraj přispěje 21,5 milionu korun na zajištění lékařské a zubní pohotovosti v regionu. Zároveň pošle nemocnicím 15,3 milionu korun na činnosti, které nejsou hrazené z veřejného zdravotního pojištění.


Rozhodli o tom krajští radní, návrh ještě projednají zastupitelé, sdělila ČTK Helena Frintová z tiskového oddělení hejtmanství.

Ve středních Čechách by letos mělo fungovat 14 pohotovostních služeb pro dospělé, sedm pro děti a dorost, osm zubních pohotovostí a pohotovost má zajistit také 46 středočeských lékáren. Většinou jsou pohotovosti v oblastních nemocnicích, ale fungují i v dalších zařízeních, například v Berouně, Slaném či Městci Králové. Podle hejtmančina náměstka pro zdravotnictví Martina Kupky (ODS) chce letos krajský úřad zpracovat standardy lékařské pohotovostní služby.

Radní vedle toho schválili příspěvek na činnosti nehrazené ze zdravotního pojištění. Peníze získají například poradny pro návykové nemoci v oblastních nemocnicích, protialkoholní stanice v mladoboleslavské nemocnici nebo půjdou na provoz takzvaných expektačních pokojů v Kladně, které jsou také určeny pro podnapilé lidi.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?