V červenci začne oprava Polikliniky Vinohrady za 35 milionů

30. 6. 2015 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
V červenci začne rekonstrukce Polikliniky Vinohrady na Vinohradské ulici naproti Olšanským hřbitovům, která bude v příštích třech až čtyřech letech stát zhruba 35 milionů Kč. Stav objektu je nevyhovující, stěžovali si na něj i lékaři.


„Důležité je, že nájemní smlouvy s lékaři zůstávají. Po rekonstrukci se budou do svých ordinací opět vracet,“ řekl na dotaz ČTK zástupce starosty Prahy 3 Ivan Holeček.

Se začátkem letních prázdnin zahájí stavební firma rekonstrukci přízemí, kde sídlí rentgen, a sedmého patra. Dělníci postupně vymění stoupačky, elektrorozvody a podlahy, opraví stěny, položí nové obklady a prostory vymalují. Práce vyjdou na 6,5 milionu a potrvají po celé léto až do srpna. Provozu nemocnice se podle radnice nedotknou.

Další fáze plánuje městská část v následujících třech až čtyřech letech, tedy po dvou podlažích ročně. Postupně nechá vyměnit okna a polikliniku zateplit. „Podmínkou je zajištění vhodných náhradních prostor pro lékaře, které městská část Praha 3 v současné době hledá,“ doplnil Holeček.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?