V M. Lázních chybí zubaři, město je láká na dotaci milion korun

28. 5. 2019 7:52
přidejte názor
Autor: Redakce
Zastupitelstvo Mariánských Lázní schválilo dotaci milion korun pro zubaře, který si ve městě otevře praxi a bude ji provozovat nejméně dalších pět let. Po uzavření dvou zubařských praxí během posledního roku je ve městě zubařů nedostatek. Novinkou chce město zubaře motivovat, aby si ordinaci otevřeli právě v Mariánských Lázních. Z rozpočtu zastupitelé pro letošek vyhradili dva miliony korun, tedy pro dva nové zubní lékaře, uvedl v tiskové zprávě mariánskolázeňský radní Josef Pavlovic (Piráti).


"Dotace je vypsána na dobu udržitelnosti ordinace na dobu pěti let. Pevně věříme, že za tuto dobu zubař pozná krásu našeho města a rád zde zůstane. V rámci dotace myslíme i na takové věci, jako je možnost přerušení doby udržitelnosti z důvodu mateřství, aby se mladé lékařky nebály o tuto dotaci požádat," uvedl Pavlovic.

Po skončení dvou stomatologů hledají lidé z Mariánských Lázní marně jiného zubaře, který by je do své péče přijal. Problém sehnat zubní péči mají lidé i v rámci okresu. Současní zubaři jsou přetíženi a nové klienty musí odmítat, průměrně mají v péči kolem 3000 lidí, doplnil starosta Mariánských Lázní Martin Kalina (Piráti). Pobídkovým dotačním titulem chce město pomoci zdravotním pojišťovnám stomatologickou péči ve městě zajistit.

Informaci o nové dotaci nyní město odešle na stomatologickou komoru, stomatologické fakulty a další místa, aby šance lékaře do města získat byla co největší.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?