V řešení kauzy Nemocnice na Homolce bude soud pokračovat v březnu

8. 2. 2018 7:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Hlavní líčení v případu bývalého ředitele pražské Nemocnice Na Homolce Vladimíra Dbalého, který čelí obžalobě z korupce při nákupu gama nože a při digitalizaci chorobopisů, bude pokračovat v březnu.


Pražský městský soud už obdržel posudek z psychiatrické léčebny, kde byl Dbalý kvůli zkoumání duševního stavu. Včera to řekla mluvčí městského soudu Markéta Puci. U pražského městského soudu je i další obžaloba Dbalého kvůli korupci. Lékař se ale z obou jednání dlouhodobě omlouval kvůli údajným psychickým problémům.

„Posudek byl dodán, další termíny jednání jsou nařízené v březnu,“ řekla bez dalších podrobností Puci. Není tak jasné, zda se Dbalý hlavního líčení zúčastní. Soudkyně Silvie Slepičková nařídila podle soudní databáze jednání až do června.

Dbalý si podle kriminalistů při nákupu gama nože a při digitalizaci chorobopisů řekl o úplatky přes 27 milionů korun. Hlavní líčení začalo v lednu 2016, lékař ale trvá na své osobní účasti. Vinu odmítá.

Druhá obžaloba se týká mimo jiné poradenských tendrů nemocnice. Hlavní líčení zatím nemohlo začít, rovněž kvůli zdravotnímu stavu Dbalého.

Dbalý nastoupil na soudně nařízené pozorování loni 28. listopadu. V polovině ledna obdržel soud zprávu od dvojice znalců, že jsou se zkoumáním hotovi. Slepičková poté obratem vydala příkaz k propuštění Dbalého z ústavu.

1)
poznámka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?