VZP chce od firmy IZIP převzít celý portál

19. 6. 2012 8:36
přidejte názor
Autor: Redakce
Všeobecná zdravotní pojišťovna by ráda získala do vlastnictví elektronický portál, který nyní spoluvlastní se společností IZIP.


Po vypovězení smluv s IZIP by musela za 200 milionů vybudovat nový portál pro komunikaci se zdravotnickými zařízeními, plátci pojistného a pojištěnci. Správní rada rozhodla, že ředitel pojišťovny Pavel Horák se má pokusit převzít i tu část portálu, již má IZIP.

„Pokud to společnost IZIP odmítne, nebo cena bude nepřijatelná, má pan ředitel vypsat výběrové řízení na nový portál,“ řekl zdroj obeznámený s průběhem jednání správní rady. Informaci potvrdil náměstek ministra zdravotnictví Petr Nosek, který je členem správní rady za stát.

„Správní rada tak rozhodla vzhledem k tomu, že VZP vlastní zdrojové kódy a portál byl připraven pro ni. Pokud by se to panu řediteli nepovedlo, má zahájit kroky k výběrovému řízení a zároveň udělat kroky, aby byl zajištěn provoz portálu po dobu nezbytně nutnou i po 1. lednu 2013,“ řekl Nosek.

Smlouvy se společností IZIP mají být vypovězeny do 30. června, vyprší na konci roku. Od 1. ledna 2013 tak má skončit VZP s projektem elektronických knížek, má ale zájem o pokračování služeb portálu buď dosavadního, či nového.

Čtěte také:

GLOSA: S kormidlem opatrně

Zastavení elektronických zdravotních knížek může skončit arbitráží

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?