Z bývalé školy v M. Třebové by mohl být pavilon pro nemocné

6. 9. 2012 7:27
přidejte názor
Autor: Redakce
Z bývalé speciální školy v Moravské Třebové by mohl vzniknout pavilon pro nemocné Alzheimerovou chorobou. O koupi prázdné budovy projevila zájem společnost Bohemia Staby, zařízení chce provozovat ve spolupráci s občanským sdružením, které už obdobnou službu poskytuje v Samopších na Kutnohorsku. Radnice by se tak zbavila nepotřebného objektu, v pavilonu by se také uplatnili i místní zaměstnanci, řekl ČTK místostarosta Pavel Brettschneider (SNK ED).


„Podle předložené studie by v zařízení mohlo být až 60 klientů z širšího regionu. Starat by se o ně mělo 30 až 35 ošetřovatelek, zdravotních sester a dalších pracovníků. Firma Bohemia Staby plánuje také přistavět k objektu školicí středisko pro společnost vyrábějící speciální stravu pro nemocné,“ uvedl místostarosta.

Moravská Třebová získala před lety budovu speciální školy od Pardubického kraje. Prodejní cenu určí znalecký posudek, Brettschneider ji odhaduje na několik milionů korun. Další variantou je také její dlouhodobý pronájem. Transakci by mohlo projednat zastupitelstvo města 22. října.

Moravská Třebová také už několik let nabízí pro sociální či zdravotnické účely budovu po bývalém oddělení dětské nemocnice ve Svitavské ulici. Je však ve stavu, který si vyžaduje několikanásobně vyšší investice než poměrně zachovalý objekt po speciální škole. Jen údržba město stojí 100 000 korun ročně. Kupec se proto zatím nenašel.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?