Západoafrický stát Mali potvrdil první případ eboly

24. 10. 2014 5:08
přidejte názor
Autor: Redakce
Západoafrický stát Mali potvrdil první případ eboly v zemi. Pacientem je dvouletá holčička, která nedávno přijela ze sousední Guineje. Mali je tak šestou západoafrickou zemí, kam se dosud nejhorší epidemie zákeřné choroby zatím rozšířila.


Dvěma z nich, Nigérii a Senegalu, se ale podle Světové zdravotnické organizace (WHO) mezitím podařilo se s nákazou vyrovnat.

O prvním případu eboly v Mali informoval tamní ministr zdravotnictví Ousmane Koné. Holčičku přijali ve středu v nemocnici ve městě Kayes na západě země. Výsledky testů na virus eboly byly pozitivní. Nakažené dítě a všichni lidé, kteří s ním přišli do styku, byli umístěni do karantény, citovala z prohlášení ministra agentura AFP.

Podle WHO zabila vysoce nakažlivá ebola přes 4870 lidí. Ve třech západoafrických zemích - Libérii, Sieře Leone a Guineji - se jí nakazilo přes 9930 osob. Nejtěžší situace podle organizace panuje v Sieře Leone, kde se ebola vyskytuje na téměř celém území.

Podezření na nový případ eboly mají ve Spojených státech, kde této chorobě na začátku měsíce podlehl nakažený Liberijec. Výsledky testů by měly být známy ještě dnes.
kne šeb

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?