1. LF UK v Praze se dohodla s Léčebnými lázněmi Mariánské Lázně na spolupráci ve výuce

5. 11. 2015 8:19
přidejte názor
Autor: Redakce
Několik desítek studentů oboru nutriční terapeut a fyzioterapeut na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze bude od letošního akademického roku 2015/2016 absolvovat praxi v Léčebných lázních Mariánské Lázně a. s. Obě instituce se na tom dohodly s tím, že jejich spolupráce se bude týkat i celoživotního vzdělávání zdravotníků.


„Zajištění praktické výuky a stáží je důležitou součástí odborné přípravy studentů. V tomto případě jim nabízí to nejlepší, čeho je možné dosáhnout propojením fakulty a úspěšného komerčního subjektu v oblasti lázeňství, s hlubokou tradicí a vynikající úrovní,“ uvedl děkan 1. LF UK prof. MUDr. Aleksi Šedo, DrSc.

Partnerství vítá i vedení Léčebných lázní. „Velice si vážíme další dlouhodobé spolupráce s tak významným a tradičním partnerem, jakým je 1. LF Univerzity Karlovy. Těší nás, že prostřednictvím této součinnosti můžeme podpořit odborné schopnosti jejích studentů,“ uvedl generální ředitel Léčebných lázní Ing. Leo Novobilský.

Proděkan pro nelékařské obory 1. LF UK prof. PhDr. Michal Miovský, Ph.D., doplnil, že výukové zázemí, hotelové služby a zkušení odborníci poskytnou studentům obou oborů intenzivní a prakticky zaměřené vzdělávání.

„1. lékařská fakulta UK je v oboru nutriční terapeut a fyzioterapeut zárukou kvalitního vzdělávání. Věříme, že se podaří naplnit záměry, se kterými do spolupráce vstupujeme a partnerství bude úspěšné,“ dodal Ing. Novobilský.

„Obě instituce se dohodly také na rozvoji spolupráce v oblasti celoživotního vzdělávání zdravotníků. Stranou nezůstane ani vzdělávání nelékařů ve zdravotnických tématech, jako jsou například první pomoc či různé preventivní programy,“ uvedl. Pro obě strany je rovněž důležitá spolupráce při edukaci vlastních zaměstnanců a zvýšení úrovně péče o ně. Proděkan dodal, že součástí dohody je i vzájemná podpora a propagace obou institucí.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?