Agel letos do nemocnic v Olomouckém kraji investoval 100 mil.Kč

7. 12. 2016 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Více než sto milionů korun letos investovala do modernizace nemocnic v Prostějově, Přerově, Jeseníku a Šternberku. Skupina Age v České republice provozuje síť nemocnic a dalších zdravotnických zařízení.


Mezi největší letošní investice patřila nová magnetická rezonance v Nemocnici Přerov, řekl dnes novinářům předseda představenstva Agelu Ján Durda.

Skupina Agel, kterou vlastní ocelářský magnát Tomáš Chrenek, má v dlouhodobém pronájmu krajské nemocnice v Prostějově, Přerově a Šternberku. Letos v únoru k nim přikoupila zadluženou nemocnici v Jeseníku.

Letos skupina Agel investovala 425 milionů korun, přičemž na nemocnice v Olomouckém kraji podle Durdy připadla čtvrtina této částky. „Nedávno jsme v Nemocnici Prostějov slavnostně otevřeli zrekonstruované centrum léčebné rehabilitace, které získalo nový kabát za 28 milionů korun. V Nemocnici Přerov byla zase dokončena stavba a instalace nové magnetické rezonance za 40 milionů korun,“ uvedl Durda.

V Jesenické nemocnici nový majitel zatím investoval 30 milionů korun. Nemocnice nakoupila nová lůžka, úpravnu vody pro hemodialyzační středisko a nové přístroje pro gynekologické, chirurgické, dětské a ortopedické oddělení. „Zahájena byla modernizace LDN za více než 20 milionů korun,“ uvedl Durda.

Další investice plánuje skupina Agel na příští rok. V plánu je například přestavba dětského oddělení v Nemocnici Prostějov, jehož rekonstrukce má být zahájena v první polovině roku 2017. Opraveno bude zázemí pro dětské pacienty i personál. „Výše této investice se bude pohybovat kolem deseti milionů korun,“ řekla mluvčí Agelu Radka Miloševská.

Skupina Agel je největším soukromým poskytovatelem zdravotní péče ve střední Evropě. Kromě České republiky skupina působí od roku 2006 i na Slovensku. Loni ve svých zařízeních v obou zemích hospitalizovala celkem 170.000 pacientů, ambulantně bylo ošetřeno 2,5 milionu lidí. Skupina zaměstnává téměř 11.000 lidí.

V České republice Agel provozuje kromě 11 nemocnic také polikliniky, síť lékáren, laboratoře, distribuční společnosti a další specializovaná zdravotnická zařízení.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?