AGEL slaví 25. výročí svého vzniku

20. 4. 2015 8:16
přidejte názor
Autor: Redakce
Již 25 let od svého založení si v letošním roce připomíná společnost AGEL, která je v současnosti největším soukromým poskytovatelem zdravotní péče ve střední a východní Evropě.


Růst skupiny AGEL na současných pět desítek subjektů v České republice a na Slovensku byl postupný, avšak stabilně se vyvíjející. Společnost již několik let po sobě generuje pozitivní hospodářský výsledek a intenzivně investuje do modernizace a nových technologií. Celkově skupina AGEL proinvestovala ve svých zdravotnických zařízeních za posledních pět let přes 3 miliardy korun.

„Každý rok můžeme být svědky realizací významných investic. Například v loňském roce byly v Nemocnici Nový Jičín přebudovány operační sály a oddělení ARO na jedno z nejmodernějších pracovišť v Evropě. Investice si vyžádala více než 200 milionů korun,“ popsal předseda představenstva společnosti AGEL MUDr. Ján Dudra, Ph.D., MPH.

S téměř 9 tisíci zaměstnanci je v současnosti skupina AGEL rovněž vyhledávaným zaměstnavatelem, který nabízí svým pracovníkům odborný růst a prostředí pro kvalitní a odbornou profesionální péči. Všechna zdravotnická zařízení skupiny disponují akreditovanými pracovišti pro vzdělávání lékařů a nelékařských zdravotnických pracovníků. „Díky těmto pracovištím jsme schopni mladým lékařům nabídnout absolvování základního kmene lékařských oborů, ale i vlastní specializační výcvik,“ uvedl MUDr. Dudra.

Významná prvenství

Zdravotnická zařízení skupiny AGEL poskytují špičkové služby a disponují nejmodernějším přístrojovým vybavením. Status centra vysoce specializované péče nese a do speciální sítě Ministerstva zdravotnictví ČR se řadí například Komplexní onkologické centrum Nemocnice Nový Jičín, Iktové centrum Vítkovické nemocnice v Ostravě či Komplexní kardiovaskulární centrum Nemocnice Podlesí v Třinci. Díky špičkovým léčebným výsledkům a komplexnosti poskytované péče zaznamenává AGEL neustále rostoucí zájem nejen tuzemských, ale také zahraničních pacientů.

AGEL se může pyšnit také mnoha prvenstvími na poli medicíny. Jako první v České republice například implantovali lékaři Nemocnice Podlesí zcela novou generaci náhrady srdeční chlopně metodou TAVI. Unikátní teleskopický hřeb, který poprvé v Česku použili v Nemocnici Přerov, zcela změnil život malému děvčátku, které trpí extrémní lámavostí kostí. Jedinečný zákrok dal dívce naději, že se po dlouhé rehabilitaci poprvé postaví na vlastní nohy. Další český primát drží Nemocnice Prostějov, kde odborníci jako první v republice provedli v roce 2013 operaci tříselné kýly metodou ONSTEP. Toto je jen malý výčet jedinečných zákroků, které naši odborníci realizují.

Spektrum společností ve skupině AGEL doplňuje NADACE AGEL, která podporuje fyzické osoby i sdružení, jež se ocitnou v těžké životní situaci.

Kroky do budoucna

Zájmem skupiny AGEL v nadcházejících letech je sehrávat významnou roli také v oblastech vědy, výzkumu a inovací. Trendy v oblasti medicíny ukazují na nutnost flexibilní aplikace výsledků klinického výzkumu a nejnovějších poznatků v diagnostice a léčbě nemocí. „AGEL může přispívat k rozvoji medicíny v České republice díky potenciálu svých zaměstnanců, ale také díky svým technologickým možnostem,“ uzavírá MUDr. Ján Dudra, Ph.D., MPH.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?