Air - Transport Europe zvítězila ve slovenském tendru na provozování vrtulníkové záchranky

31. 7. 2019 14:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Na základě výběrového řízení učinil slovenský Úřad pro dohled nad zdravotní péčí rozhodnutí vydat AIR - TRANSPORT EUROPE (ATE) povolení k provozování ambulantní vrtulníkové záchranné služby ve všech sedmi střediscích na Slovensku na dalších šest let. V Česku se ATE od roku 2017 stará o provoz letecké záchranky v Olomouci. V souvislosti s připravovaným tendrem na provozovatele letecké záchranné služby v ČR se však chce ucházet i o další kraje.


Společnost ATE působí v letecké záchraně více než 28 let. Za jejími úspěchy stojí sehraný tým lidí z řad pilotů, lékařů, záchranářů, mechaniků a manažerů. Společnost se dlouhodobým úsilím, vytrvalou prací a strategickými rozhodnutími rozvíjela a postupně se jí podařilo získat pozici provozovatele všech základen letecké záchranky na Slovensku. V roce 2017 se stala v České republice provozovatelem základny letecké záchranné služby v Olomouci.

„Z rozhodnutí o vydání nových povolení pro provozování všech středisek vrtulníkové záchranné zdravotní služby máme velkou radost. Jako pokračující provozovatel letecké záchranky budeme usilovat o neustálé zvyšování úrovně kvality poskytované urgentní zdravotní péče. Je to pro nás obrovská výzva, ke které přistupujeme s velkým respektem a zároveň motivací pracovat s ještě větším nasazením, abychom pacientům, kteří potřebují naši pomoc, poskytli nejlepší možnou přednemocniční péči,“ komentuje úspěch společnosti její jednatel Milan Hoholík, podle kterého stojí za úspěchem ATE především jeho specializovaný tým.

„Bez profesionálního a lidského přístupu a týmového ducha naší posádky a servisního zázemí bychom tohoto úspěchu dosáhli jen obtížně. Zároveň věřím, že investice, které jsme v uplynulém období vynaložili do letecké záchranky, ať už do zázemí, techniky nebo do medicínského vybavení, přinesou očekávaný efekt a udrží naši společnost mezi nejlepšími evropskými poskytovateli letecké záchranky,“ uzavírá Milan Hoholík.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?