Aktuálně.cz: Ještě není konec. Tečku za IZIP udělá VZP až za měsíce

27. 5. 2013 8:24
přidejte názor
Autor: Redakce
Plán největší tuzemské pojišťovny VZP na převod akcií a vypovězení smlouvy se společností IZIP nebude mít bleskový průběh. Spíše naopak.


Zástupci Všeobecné zdravotní pojišťovny totiž přiznávají, že definitivní tečku za firmou, která pro ni roky provozovala elektronické zdravotní knížky, bude možné zřejmě udělat nejdříve na začátku příštího roku.

Důvodem je fakt, že IZIP pro VZP v současné době zajišťuje provoz portálu. Jenže bez portálu, za jehož provoz inkasuje společnost IZIP měsíčně pět milionů bez DPH, se pojišťovna neobejde při komunikaci s klienty a lékaři. A i když chce pojišťovna vypsat výběrové řízení, udělá to podle slov ředitele VZP Zdeňka Kabátka nejdříve v červnu.

Tomu, že vztah s IZIP skončí nejspíše až na začátku roku 2014, nasvědčuje také skutečnost, že podle platné smlouvy na provoz zmíněného portálu je výpovědní lhůta šest měsíců.

„Nebude to hned,“ připouští i mluvčí VZP Vlastimil Sršeň na dotaz, kdy smlouva s IZIP bude ukončena. „Všechny další kroky budou navíc v rukou správní rady,“ dodal Sršeň.

IZIP dostal ultimátum

IZIP před několika dny vydal prohlášení, v němž uvádí, že jejich smluvní vztah s pojišťovnou ukončen nebyl.

Celý článek najdete na serveru Aktuálně.cz nebo ZDE.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?