Američtí studenti medicíny jsou na praxi v pražských nemocnicích

13. 7. 2016 8:16
přidejte názor
Autor: Redakce
Čtyři desítky amerických studentů medicíny se na třítýdenní praxi ve čtyřech pražských nemocnicích seznamují od pondělka se systémem českého zdravotnictví.


Až do 29. července budou členy českých lékařských týmů pečujících o ambulantní i hospitalizované dětské i dospělé pacienty a budou získávat praktické zkušenosti od dvou desítek předních českých lékařů.

Největší mezinárodní vzdělávací program pro budoucí lékaře Prague Selective a jediný český program zařazený do mezinárodního katalogu odstartoval v pondělí a potrvá do 29. července, sdělil ČTK ředitel programu Martin Jan Stránský.

Ve středu 13. července se studenti setkají s americkým velvyslancem v ČR Andrewem Schapirem. Podle velvyslance je dobré, aby studenti medicíny získali zkušenosti při práci se svými kolegy v zahraničí, aby byli lépe připraveni čelit různým mezinárodním zdravotním krizím.

„Česká republika je skvělým místem, kde američtí studenti medicíny mohou začít poznávat jiné země a učit se od zahraničních kolegů - nejen kvůli úrovni české vědy, technologií a lékařství, ale také kvůli dlouholetým a pevným vztahům našich dvou zemí,“ řekl před setkáním se studenty Schapiro.

Poslední den programu, v pátek 29. července, absolvují studenti písemnou a ústní zkoušku. Po jejím složení dostanou certifikát a dva kreditní body z těch, které jsou předepsány konkrétní vysokou školou.

Stáže budou mít studenti v Thomayerově nemocnici, Fakultní nemocnici Motol, Všeobecné fakultní nemocnici a Ústřední vojenské nemocnici.

Prague Selective absolvovalo od roku 1998 téměř 1900 studentů z 52 lékařských fakult. Nejčastěji byli ze Spojených států, ale také z Indonésie, Portorika, Kanady, Anglie, Nizozemska, Austrálie, Ukrajiny a Tasmánie. Letošní 19. ročník je poprvé zaměřen výhradně na americké studenty.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?