Apel německých lékařů na politiky

30. 6. 2014 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce

Spolková lékařská komora informuje o hlavních závěrech z letošního, již 117. dne německých lékařů. Ten byl zaměřen jak na další zkvalitňování zdravotní péče, tak na zlepšení pracovních podmínek profesních pracovníků.




Lékaři apelují na politiky, aby zajistili finančními i dalšími opatřeními vyváženou dosažitelnost ambulantní i ústavní neodkladné péče, jež se týká úrazů a dalších závažných zdravotních stavů, s lepší provázaností všech souvisejících oborů. Zvláštní část svého rokování účastníci Dne německých lékařů věnovali ochraně dat pacientů v rámci výzkumných studií tak, aby nedocházelo k jejich úniku ve prospěch komerčních společností bez výslovného souhlasu pacienta.

Flexibilnější model služeb

Diskuse se dotkla také úhrad zdravotní péče od pojišťoven, které by měly pokrýt určitý průměrný počet pacientů. Komora dále podpořila úsilí Německé společnosti nemocnic, jež zahájila kampaň za novelizaci evropské směrnice týkající se pracovní doby. Komora od politiků požaduje, aby vytvořili prostředí pro „flexibilnější“ modely pracovních služeb v nemocnicích.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?