Aventis a Regeneron budou spolu vyvíjet léky za stamiliony dolarů

8. 9. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Francouzsko-německý farmaceutický koncern Aventis a americký Regeneron Pharmaceuticals Inc. budou společně vyvíjet léky. Aventis uvedl, že může Regeneronu v rámci uzavřené dohody zaplatit až 510 milionů dolarů...


PAŘÍŽ -

Společnosti budou spolu vyvíjet a poté prodávat na trhu angiologický preparát. Aventis podle dohody zaplatí Regeneronu 125 milionů dolarů, z nichž 45 milionů dá za nově vydané akcie Regeneronu. Dalších 80 milionů z toho bude úvodní platba v rámci kontraktu.

Aventis dodal, že výplata dalších 25 milionů bude záviset na klinických testech. Dalších 360 milionů dolarů Aventis zaplatí, pokud preparát dostane schválení k prodeji v Evropě a Spojených státech, přičemž dohoda uvádí osm podmínek schválení.

Společnosti se podělí také o reklamní práva a zisky ze světového prodeje léku. Aventis také přispěje na vývojové náklady. Až bude projekt rentabilní, Aventis vyplatí Regeneronu zpětně polovinu nákladů na vývoj preparátu.

Aventis a Regeneron budou poté spolu vyvíjet i obdobný preprát pro onkologii a oftalmologii. Regeneron bude na vývoji léku pracovat v závodě v americkém Rensselaeru ve státě New York, Aventis pak bude preparát vyrábět v komerčním rozsahu, napsala agentura Reuters.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?