Baťova nemocnice bez problémů s parkováním

20. 11. 2010 8:20
přidejte názor
Autor: Redakce
U krajského zdravotnického zařízení vyrostl parkovací dům pro více než 200 automobilů.


Problémy s parkováním před Krajskou nemocnicí Tomáše Bati (KNTB) už by měly být minulostí. Zlínská nemocnice dostavěla parkovací dům pro 218 automobilů. Objekt se nachází mezi ředitelstvím krajského zdravotnického zařízení a budovou Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje.

„Jednopodlažní objekt bude sloužit pacientům i návštěvníkům nemocnice a také jejím zaměstnancům. Pro pacienty a veřejnost je zde vyčleněno 126 míst v přízemí objektu, z toho šest slouží pro invalidy. Řidiči mohou na parkoviště najíždět z Havlíčkova nábřeží z komunikace vedoucí podél řeky Dřevnice,“ přiblížila mluvčí nemocnice Karla Havlíková s tím, že horní část parkovacího domu je určena zaměstnancům KNTB.

Se stavbou parkovacího domu nemocnice začala 6. ledna, stavební firma jej do užívání předala s dvoutýdenním předstihem. Šedesáti miliónovou investici uhradil ze svého rozpočtu Zlínský kraj. „Situace v parkování u naší nemocnice je už roky velmi svízelná. Čím dříve tedy začne parkoviště sloužit veřejnosti a našim zaměstnancům, tím lépe,“ sdělil ředitel KNTB Bohuslav Škubal. Motoristé mohou využívat nová místa k zaparkování od pátku 19. listopadu.

„Tato stavba zde víc než dlouho chyběla. Zvláště v době návštěv bylo zaparkování u nemocnice hororem,“ přiznal hejtman Stanislav Mišák (ČSSD).

Parkování pro veřejnost nemocnice zpoplatnila. Pacienti a návštěvníci mají první hodinu zdarma a za každou další započatou hodinu zaplatí deset korun. U vjezdu na parkoviště je vjezdový terminál pro výdej parkovacích lístků a v parkovacím domě platební automat. Kontrolu parkování a doplňování lístků do automatů bude zajišťovat pracovník nemocnice. „Veškerý zisk z výběru poplatků půjde na nově zřízený účet nemocnice a peníze budeme používat na opravu komunikací uvnitř areálu,“ doplnil ředitel Škubal.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?