Benefice pro malé onkologické pacienty

21. 6. 2016 12:04
přidejte názor
Autor: Redakce

Dražba ArtForum ICZ vynesla na podporu projektu Můj nový život 691 500 korun.




11. dubna proběhla v prostorách Lobkowiczkého paláce na Pražském hradě v pořadí již 18. benefiční aukce společnosti ICZ, a. s., a virtuální galerie ArtForum. Během slavnostního večera bylo vydraženo 31 uměleckých děl významných českých výtvarníků a fotografů. Celý výtěžek byl věnován na konto projektu Můj nový život, který pomáhá v návratu onkologicky léčených dětí do života. Za nejvyšší částku, 65 tisíc korun, byla vydražena skleněná broušená plastika „Dva pěšci“ z cyklu Šachovnice od Vlastislava Janáčka.
Dosažená částka převýšila vyvolávací cenu více než dvacetkrát. Na druhém místě skončila s částkou 48 tisíc korun litografie „Císař Rudolf II. pozoruje alchymistu“ od Adolfa Borna. Třetí místo shodně obsadily litografie „Před rychlostním rekordem“ od Petra Ptáčka a tavené broušené sklo „Fluctus/Příboj“ od Jana Exnara, které dražitelé získali za 46 tisíc korun.
Celý výtěžek aukce ve výši 691 500 korun slavnostně předal duchovní otec ArtFora Zdenek Jirkovec prostřednictvím symbolického šeku autorce projektu Můj nový život, dětské onkoložce MUDr. Lucii Cingrošové. „Optimistický pohled na svět našich dětských onkologických pacientů a také rodin a celého okolí jsou naprosto nezbytným faktorem pro úspěšnou léčbu,“ řekla MUDr. Cingrošová a dodala: „Velkou roli zde proto hraje i náš projekt Můj nový život, který o takto nemocných pozitivně informuje a zároveň pomáhá prostřednictvím celé řady sportovních, kulturních a dalších aktivit v jejich šťastném návratu do života.“

Dětská onkoložka MUDr. Lucie Cingrošová a generální ředitel společnosti ICZ, a. s., Bohuslav Cempírek

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?